תשלום ועד בית

  • פינוי דירה והחזרים
    יעל | 24/10/2017 14:26

    שלום רב, שתי שאלות בבקשה:

    1. קיבלתי מבעל דירה מכתב הדורש פינוי בעקבות אי מוכנות לשלם ועד בית (לא אמרתי שאיני מוכנה אלא ביקשתי שיטפל בכל מה שקורה כי שום דבר לא מתבצע - מדובר בבניין חדש ולכן ביקשתי ממנו לנהל את נושא ועד הבית מכיוון שלא פעל ועד בית ולא "נהנתי" ממה שועד הבית אמור לטפל בו כולל שער ודלתות כניסה שלא עובדות וכתוצאה מכך החניה שלי נתפסה וכדומה). ניסיתי לבקש שיטפל בזה ויבדוק מולם אך הוא מצידו דרש את פינוי הדירה.
    האם עדיין אני אמורה לשלם ועד בית למרות שהוא מפנה אותי בגלל זה ולאור העובדה שועד הבית אינו מתפקד? ומה עם העלויות שנגרמות מכך כגון הובלה?

    2. אצל בעל הדירה יש יתרה בעקבות פינוי מוקדם והוא בוחר לשמור אותה ולא להחזיר לי. האם זה חוקי?
    תודה

    • תשלום ועד בית
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/10/2017 14:25

      היי יעל,

      1. חובת תשלום וועד בית קיימת אפילו אם ישנה התנהלות לא ראויה של הוועד ובמקרה כזה יש להגיש תביעה נגדו אצל המפקחת על הבתים המשותפים. כלומר, אין עילה להפסיק ולשלם וועד בית כי יש חוסר שביעות רצון.

      2. יש לבדוק את המערכת ההסכמית ביניכם. על פניו, לא רואה הסבר משפטי לשמירת היתרה אצלו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com