האם ניתן להתנגד לייצוג באמצעות עו"ד?

  • בקשת ייצוג עו"ד ע"י נתבעת בתביעה קטנה
    אבי בר | 24/10/2017 08:57

    שלום רב!
    רציתי לשאול, אני הגשתי תביעה קטנה כנגד חברת נתיב אקספרס [תח"צ] וכנגד משרד התחבורה, בגין עיכוב באוטובוס של שעתיים וחצי ושרשרת אירועים.
    צירפתי את משרד התחבורה להליך, מאחר וחלק מהאירועים נוצרו בשל מחסור בלו"ז קבוע, ובמקרה דנן בפער של 200 %. וכהיום המצב שמשרד התחבורה קובעים את הלו"ז.  בכלל, ניתחתי את החוזה שבין המשרד למפעיל, והצבעתי על ליקויים שונים.
    הדיון אמור להתקיים בעוד יומיים, ואתמול הגישה חב' נתיב אקספרס בקשה לייצוג ע"י עו"ד, בנימוק שגם המדינה מיוצגת, ולמען השוויון. בית המשפט החליט מיידי שזה ידון במועד הדיון הקרוב.
    אני מתנגד לכך, לדעתי זה יפגע בטיב ההליך והאופי שלה כתביעה קטנה, זה גם יגרום לסחבת.
    אבקש לדעת האם לפי הנורמה המשפטית בקשה כזו תתקבל? איך אני יכול להתנגד לה? אני יכול לבקש לדון דיון ראשוני באופי של תביעה קטנה?
    תודה מראש

    • האם ניתן להתנגד לייצוג באמצעות עו"ד?
      עו"ד אבי קיסוס | 24/10/2017 21:03

      אין נורמה משפטית לבקשות מסוג זה, לעיתים הן מתקבלות ולעיתים הן נדחות. איך משרד התחבורה קיבל היתר לייצוג ע"י עו"ד? ניתן להגיש בקשה בכתב ולהתנגד, וניתן גם במעמד הדיון. ככל והדיון המהותי יידחה בגלל סיבה זו ניתן לנסות ולדרוש מבימ"ש שיפסוק הוצאות על דיון מיותר שנערך בתיק. כן.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • תגובה לתגובה
        אבי בר | 25/10/2017 18:18

        משרד התחבורה מיוצגת ע"י הפרקליטות, ונציג הפרקליטות הוא עו"ד או משפטן.
        תודה רבה

        • מה קרה בסוף? האם ביהמ"ש איפשר עו"ד?
          אנונימי | 19/11/2017 20:23

          מעניין אותי לדעת מה קרה בסופו של דבר כי אני מעוניינת גם כן להגיש תביעה נגד נתיב אקספרס בתביעות קטנות. תודה רבה.