חוק החברות סעיף 39

  • חוק החברות סעיף 39
    ברוך מ. | 22/10/2017 14:14

    הסעיף הנ"ל קובע "כל מסמך וכל דיווח שיש להגישם לרשם יישאו את מספר הזהות של החברה, וייחתמו בידי אחד מנושאי המשרה של החברה בציון שמו ותפקידו, כאישור לכך שהפרטים שבו נכונים ושלמים; לעניין סעיף זה, "נושא משרה בחברה" - לרבות מזכיר החברה או מי שהוסמך על ידה לעניין סעיף זה."
    שאלתי: האם "מי שהוסמך על ידה" יכול להיות כל אזרח מהרחוב, או שמדובר בעובד/מנהל בחברה? כיצד מתבצעת ההסמכה של אותו "נושא משרה בחברה"? האם היא חייבת להיות בכתב?

    • חוק החברות סעיף 39
      עו"ד משה כאהן | 26/10/2017 11:22

      לדעתי מדובר בכל מקרה במי שהוא "נושא משרה" בחברה. ניתן לברר גם מול רשם החברות.  ההסמכה מתבצעת בכתב.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il