טענה לפיצול דירה לא חוקי - האם לשון הרע

  • הקבלן רוצה לעשות תמ"א טוען שפצלתי לא חוקי
    Fanny | 20/10/2017 02:42

    פיצלתי דירה עם היתר וחתימה על התשריט מהוועדה המקומית . ועו"ד של הקבלן שרוצה לעשות תמ"א בבניין טוען שהפיצול לא חוקי
    האם אוכל לטבוע אותו על לשון הרע ? או על דיבה או על מה ?
    כי זה מזיק לי מאוד הדיירים בבניין שונאים אותי בגלל זה וזה כואב לי.
    אחרי זמן של טינה מהדיירים שלא מבינים שבעצם יש לי פיצול חוקי בגלל העו"ד הזה של הקבלן .
    אני עכשיו רוצה לצאת נגד עו"ד כזה : האם זוהי עילה ללשון הרע . תודה רבה

    • טענה לפיצול דירה לא חוקי - האם לשון הרע
      עו"ד רון מיור | 20/10/2017 11:24

      שלום לך,
      על פני הדברים ולכאורה, עומדת לך תביעה בלשון הרע.
      מובן שאם הקבלן והדיירים יעמדו על טענתם כי אכן ביצעת פיצול לא חוקי, תעמוד להם לכאורה הגנת ״אמת דיברתי״.
      השאלה אם הפיצול שעשיתה הנו חוקי או לא חוקי, אינה שאלה בלשון הרע. זוהי שאלה עובדתית שאתה יותר מכולם אמור לדעת את התשובה עליה.
      מומלץ כי תקנה לך שעת יעוץ פרטנית עם עו״ד מומחה ללשון הרע, לבדיקה ספציפית של היתכנות וסיכויי תביבעה במקרה זה.

      בברכה,

      רון מיור, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      מצדה 7, בני ברק
      טל': 072-8830276; מייל: majorlaw100@gmail.com

    • לשון הרע בטענה, שדירה פוצלה שלא כחוק
      עופר בן אברהם | 21/10/2017 07:28

      1. העובדה, שקיבלת היתר לפיצול דירתך, היא לבדה אינה ראיה לכך שהפיצול נעשה כדין, מטעמים אלה:
      (א) ייתכן שההיתר ניתן לך בחוסר סמכות, אף שלא עמדת בכל התנאים לקבלתו, בשל טעות או הטעיה;
      (ב) ייתכן שחרגת ממה שהותר לך ופגעת ברכוש משותף;
      (ג) קרוב לוודאי שפיצול דירתך, אף אף נעשה בדיוק על-פי היתר שניתן כדין, הפחית מערך דירות אחרות בבית המשותף, ואתה פעלת חרף התנגדות בעליהן. לעניין זה ראה סעיף 2(ב) לתקנון המצוי, שבתוספת לחוק המקרקעין: “בעל דירה אינו רשאי לעשות בדירתו שינויים או תיקונים הפוגעים בדירה אחרת או מסכנים או עשויים לסכן את קיומה, או משנים או עשויים לשנות את ערכה, אלא אם קיבל תחילה הסכמת בעל הדירה האחרת" (בהתאם לסעיף 64 לחוק, התקנון המצוי מחייב כשאין תקנון מוסכם אחר, אך סביר להניח, שהוראה זהה או דומה קיימת בכל תקנון של בית משותף).
      2. עורך הדין מוגן מתביעת דיבה אם (בין היתר) הביע את דעתו הפוגעת בתום לב כדי להגן על עניין אישי כשר של מרשו (סעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע); ואם טען מה שטען במסגרת הליך משפטי, הוא חסין מתביעת דיבה אף אם לא עומדת לו הגנת תום הלב (סעיף 13(5) לחוק).