מערכת האתיקה

  • מערכת האטיקה חייבת להתערב בכל הסבל שתמ"א עלולה לגר
    פאני חגית חרטבי מידן | 20/10/2017 00:00

    הדיירים החליטו לעשות תמ"א 38/2.  לי יש דירה שבמקור נבנתה כשתי דירות בהיתר מקורי של שנת 1954 גדולה כ 140 מ"ר . משום מה שתי הדירות אוחדו וכך נרשמה בטאבו כדירה אחת. אני קבלתי היתר מהעירייה לפצל את הדירה וכך קבלתי תשריט מהוועדה המקומית חוקית לחלוטין כשתי דירות. ניגשתי עם התשריט החתום למשרד המשפטים לעשות צו תיקון בתים משותפים על מנת לשמור על הזכויות שלי של שתי דירות. הכל נעשה חוקית. הרבה עורכי דין אמרו לי אין צורך לשבור את הראש ולפצל את הטאבו. על הקבלן לבנות לי שתי דירות אחר כך . אבל אני לא מאמינה בקבלן זה ורציתי לבטח את עצמי ואת הזכות לשתי דירות לפני ההריסה. פתאום אני מקבלת מכתב מעורך דין של הקבלן VIA משרד המשפטים כי הקבלן מתנגד . והוא בכלל עדיין לא קבל אפילו היתר עקרוני לבקשה להיתר שלו .  אבל בהתנגדות הוא מכניס את כל הנושא של התמא 38/2 . וכבר מבקש שהמפקחת תשים לב כי אני לא מעוניינת לחתום על ההסכם. האם בכלל לפני שיש לו אישור להיתר עקרוני ו/או בתנאים הוא יכול לסכל לי את הרישום בטאבו?. מה שמעניין הוא שאותו עו"ד דיירים שנכנס בעסקת התמ"א ובעצם הייה צריך לטפל לי בעניין הוא בקש ממני לפני שנתיים 20000 לפצל לי את הטאבו . רבתי איתו ובטלתי לו ייפוי כוח. היום הוא מתנקם בי וכנראה בעזרתו הוא גם נכנס להתנגדות לטאבו. אז אם הייתי מוותרת על 20000 הייה לי טאבו היום?. האם זה חוקי שעו"ד הדייירים שעשוי הייה לעזור לי גם מתערב לי בטאבו על אף שאין שום היתר עקרוני של "הבקשה להיתר":בבקשה לענות לי. יש לי כל התיעוד  לצערו של העו"ד . אז מה אתם חושבים שזה בכלל אפשרי שאפקיד את הנכס היחד שלי שמקנה לי פרנסה בידי עורכי דין כאלה . אני לא אוכל ואחסוך את כספי הקניון על מנת ללכת עד לבית משפט העליון לחפס את הצדק . לא רק זה מה שמעניין שבהסכם התמ"א הוא מכריח אותי לחתום על הסכם אשר יאפשר לו להפוך בטאבו שני חדרי משרד לדירות מגורים וכו"ל וכו"ל.  אחסוך את כל כספי האוכל על מנת ללכת לבית משפט העליון . וגם ועד 7 שמי שמיים . הלילה בטח לא אישן אבל המצפון יעניש ידון את העורך דין הזה אמן .

    • מערכת האתיקה
      עו"ד אילן הלוי | 24/10/2017 07:28

      פאני יקירתי

      מאחר ומלבדך כל יתר בעל הדירות חתמו על ההסכם והם נתנו יפויי כוח לאותו עו"ד אזי מכוח ההסכם ויפויי הכוח הוא מביע את דעתו בבקשתך. עדין זו רק דעתו והמפקחת לא בהכרח תקבל אותה.

      מעבר לכך - אם היזם הציע לך לפצל את הדירה בעצמו אני ממליץ שתעשי זאת כך ורק תדאגי לעגן את ההתחייבות שלו בהסכם מולך.

      לא כל דבר צריך ואפשר לעשות לבד. בשביל זה יש עורכי דין והם עולים כסף.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • אל תתנו אימון בעו"ד דיירים בעסקת תמ"א
      פן | 24/10/2017 20:28

      עו"ד דיירים הציע את הרישום של צו תיקון עבור הפיצול בתשלום. התנגדתי וכעת עו"ד דיירים התאגד עם עו"ד היזם
      והגישו התנגדות לתיקון צו  שלי בשם הדיירים שחתמו על הסכם תמ"א מפוקפק .
      אחרי שעו"ד הדיירים יודע ששני דיירים הפכו שני חדרי משרד לדירות ושמוש חורג."""
      בושה וחרפה של עו"ד !!!
      השאלה אם בכלל מותר לעו"ד דיירים להציע שרותים בתשלום. לדייר של הבניין שהוא עומד לייצג.?
      והאם הוא בכלל יכול להתערב ולהתנגד לתיקון צו לפני שהוא מקבל אישור עקרוני לבקשה להיתר ?.