פרסום להיתר

  • האם פרסום בקשה להיתר מחוייב במכתב רשום לדיירים?
    חגי | 19/10/2017 23:07

    רוב הדיירים חתמו על הסכם תמ"א 38/2. הקבלן עשה פרסום ברחוב לצורך " בקשה להיתר". אך הוא לא שלח לדיירים .פשוט טלה דף על עמוד החשמל שברחוב . ולא התכוון כלל לשלוח מכתב לדיירים . האם החוק מחייב  חובת הקבלן לשלוח מכתב פרסום ברשום?.

    בבקשה מה חוק בדיוק בנושא הפרסום של הבקשה להיתר ?
    האם זה מספיק לתלות דף פרסום על עמוד החשמל שברחוב ?.
    הרי ההתנגדות לפרסום היא מותנית ב14 ימים מיום הפרסום . אז יש פה חובה ליידע את הדיירים בהקשר הפרסום במידה ומשהו רוצה להתנגד ?.תודה על תשובתכם.

    • פרסום להיתר
      עו"ד אילן הלוי | 24/10/2017 07:23

      שלום רב

      פרסום בקשה להיתר לא מחייב בכלל פרסום אלא אם מדובר בבקשה הכוללת הקלה מתוכניות בנין שבתוקף.

      פרויקט תמא 38 ברוב הערים נחשב עדין כענין של שיקול דת ועל כן מחייב פרסום להקלה בדרך הקבוע בחוק התכנון והבניה.

      פרסום זה מחייב משלוח דואר רשום גם לכל דייר בבנין שלא חתם על ההסכם ובהרבה מקרים גם גם לדיירי בנינים גובלים בהתאם לדרישת העיריה.

      יחד עם זאת אני ממליץ להגיש התנגדות ולא לחכות לדואר רשום.
      לענין המועדים - רוב הוועדות לא מקפידות על כך וגם אם מגישים מאוחר יותר אך טרם נעשה דיון בהתנגדויות הם ישמעו את המתנגד. אבל שוב -תשתדלו לא להגיע לזה.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • האם תיקון צו ביית משותף מחייב פרסום רשמי ליתר דייר
      ברנדט | 24/10/2017 20:43

      האם לצורך תיקון צו ביית משותף לדירה אחת בבניין מחייבת בהודעה רשמית לכל הדיירים .
      והאם בכלל יכולה להיות טענה לדייר להתנגד לתיקון צו כאשר
      אין שום פגיעה באף דייר ולא ברכוש המשותף והכל נעשה חוקי ?.
      תודה

      • תיקון צו בית משותף
        עו"ד אילן הלוי | 25/10/2017 07:18

        שלום רב

        יש לתת הודעה לבעלים שאינם חתומים על הבקשה לתיקון.

        יחד עם זאת אין מדובר בהטלת וטו. נותנים להם אפשרות להשמיע את דבריהם ולבסוף המפחת מחליטה בהתאם לחוק.

        בברכה,

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        שד' שאול המלך 8, ת"א
        נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com