הפורום המתאים עבורך הוא פורום נדל"ן ודיני מקרקעין

  • תביעה בעקבות הצפת ביוב בדירה ביום כיפור
    חיים | 03/10/2017 20:08

    ראשית גילוי נאות - שאלתי את השאלה הנ"ל בפורום ביטוח, אבל הייתי מעוניין לברר זאת גם בפורום תביעות קטנות.
    ביום כיפור האחרון היו לי הצפות בדירה בבניין משותף, ההצפה הראשונה הייתה בליל כיפור ואיכשהוא התגברתי עליה בכוחות עצמי ועדכנתי את כל דיירי הבנין.
    בבוקר ההצפה חזרה, לבניין יש ביטוח אולם הם לא עובדים בכיפור, אחד השכנים הזמין אינסטלטור שהגיע וקבע שהבעיה בצנרת הבנין ולא בצנרת הדירה, שיחרר את הסתימה, אבל התריע שזה עלול לחזור, שילמתי לו מכספי 1500 שח.
    לפני צאת החג ההצפה חזרה, שוב עדכנתי את דיירי הבנין, והאינסטלטור חזר, שוב שיחרר את הסתימה, ושוב אמר שזה עלול לחזור ושצריך ציוד מיוחד או צילום לפתור את זה סופית, הפעם גבה 1000 שח.
    שעתיים בערך לאחר צאת החג תפסתי את הביטוח של הבניין והם קישרו אותי עם האינסטלטור שלהם, שאמר שהבעיה היא בקו הביוב של הבניין והוא יגיע בבוקר.
    בבוקר ההצפה חזרה בפעם הרביעית, שוב עדכנתי את הדיירים, האינסטלטור של הביטוח הגיע, לאחר זמן רב תוך פירוק האסלה השימוש בכלים מיוחדים מצא צינור תקוע בקו הביוב של הבניין וגבה ממני 1200 שח השתתפות עצמית.
    חברת הביטוח מסרבת להחזיר את הסכום ששולם לאינסטלטור הפרטי, וועד הבית מוכן רק להחזיר את 1200 השקלים ששולמו לאינסטלטור של הביטוח.
     ברשותכם להלן שאלותיי:
    1. מכיוון שאין ספק שהבעיה מקורה בבניין ולא בדירה, את מי אני יכול לתבוע על ההחזר של 2500 שח ? האם את ועד הבית או את חברת הביטוח ?
    2. האם ניתן גם לתבוע את חברת הביטוח בגין עוגמת נפש, חומרי ניקוי, עלות מים, יום חופש, וכו' ?
    המון תודה,חיים.

    • הפורום המתאים עבורך הוא פורום נדל"ן ודיני מקרקעין קישור
      ץ | 04/10/2017 10:32

      כיוון שמדובר בנושא הקשור לתחזוקת צינור ביוב שהוא רכוש משותף ובאחריות ועד הבית
      הביטוח כנראה לא ישלם לך, כי הפוליסה בטח קובעת שהביטוח פטור מתשלום אם האחריות לנזק מסורה למשיהו אחר ובמקרה זה ה-"מישהו האחר" הוא ועד הבית.
      התביעה שלך צריכה להיות מופנית למפקח על רישום המקרקעין כשהנתבעת היא נציגות הבית המשותף.
      התביעה שלך עוסקת בנושא מוכר, של החזרת הוצאות תיקון שבעל דירה הוציא לצורך תיקון הרכוש המשותף.
      הכללים לכך, נקבעו בפסק דין המצורף בקישור.

      פסק דין

      • קישור קישור
        ץ | 04/10/2017 10:37

        .

        פסק דין

    • את מי תובעים בעקבות הצפה של הדירה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 05/10/2017 19:03

      היי חיים,

      לפי מה שסיפרת, יש לתבוע את נציגות הבית המשותף בגין מלוא הנזקים שנגרמו לך. אין לך יריבות מול חברת הביטוח. ככול ותגיש תביעה נגד נציגות הבית, היא תוכל בעצמה לצרף להליך את חברת הביטוח כצד שלישי, ככול ותחפוץ בכך, בהתאם לפוליסה שנערכה לה וכפוף אליה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com