מי אמר לך שלובי של מלון הוא שטח ציבורי?

  • איסור של מלון לאפשר לאדם להיכנס למלון
    ליאור | 21/09/2017 22:30

    אני סוכן טיולים באילת. תיירים מזמינים ממני טיולים, אני קובע איתם פגישה בלובי של המלון (שהוא שטח ציבורי) בו הם מתארחים לצורך קבלת תשלום עבור הטיול שהם הזמינו ו/או קבלת פרטים נוספים בנוגע לטיול.
    מלון מסויים באילת (לא מלון "הכל הכלול") מונע ממני דרך קבע מלהיכנס למלון, גם כאשר אני מגיע לפגישה במלון ביחד עם אורח של המלון.
    הטענה הרשמית של המלון (מצולם בווידאו) היא שהם לא מאפשרים למי שאינו אורח המלון מלהיכנס למלון. טענה זו לכשעצמה אינה חוקית, לדידי. אולם, מדובר בטענה שקרית, שכן המאבטחים של המלון לא שואלים לזהות של אף אחד שנכנס למלון, ואין להם שום דרך לדעת מי אורח המלון ומי לא. הסיבה האמיתית לסירובו של המלון לאפשר לי להיכנס לפגישות במלון היא שבמלון נמצא דלפק אטרקציות שמוכר לתיירים טיולים במחירים מופרזים. המלון פשוט רוצה שהתיירים יקנו טיולים מהמלון. כפי שציינתי, אני לא בא למלון לבצע פרובוקציות, אלא לפגישה עם לקוחות שהתקשרו אלי להזמין טיול.
    המאבטחים ועובדי הקבלה במלון אף משתמשים בדרכי הפחדה נלוזים, בכך שהם מספרים לאורחי המלון שאני גנב, רמאי ונוכל, שהם ישלמו כסף ואף אחד לא יבוא לקחת אותם לטיול, ועוד כהנה וכהנה שקרים והוצאת דיבה.
    נגרם לי נזק תדמיתי ועסקי רב ביותר באופן שקשה לכמת במספרים (אני אומד את הנזקים שנגרמו לי בעשרות אלפי שקלים לפחות אם לא מאות אלפי שקלים).
    תוכלו בבקשה להפנות אותי לסעיפים בחוק ולפסקי דין רלוונטיים בנוגע לכניסה למלון, שימוש בשטחים ציבוריים במלון, וכן גם לחוק ההגבלים העסקיים הנוגע למונופול של מלון בממכר טיולים לאורחיו שהם בגדר "שבויים" שלו.
    אני אשמח גם לקבל פניות מעו"ד בנוגע לייצוג משפטי כנגד המלון בשל פגיעה בחופש התנועה, פגיעה בחופש העיסוק, הפרה של חוק התיירות, הוצאת דיבה ותביעת נזיקין. הגשת תביעה וניהול משפט כנגד המלון עד להשגת פס"ד, או איום בתביעה / הגשת תביעה כנגד המלון לצורך השגת פשרה מחוץ לביהמ"ש (שאני סבור כי המלון יהיה מעוניין בה כדי להימנע מפרסום) בצורה של פיצויים משמעותיים.

    • מי אמר לך שלובי של מלון הוא שטח ציבורי?
      חיים | 24/09/2017 10:13

      על מה מבוססת הנחתך, שיש לך זכות להיכנס לבית מלון בלי רשות בעליו, לעשות בו עסקאות כאילו היה זה משרדך שלך ואפילו עסקאות שעלולות לפגוע בעסקיו של בית המלון?

      ומה זה בדיוק סוכן טיולים? האם אתה סוכן שירותי תיירות מורשה? האם אתה מורה דרך מוסמך? איזה שירות אתה נותן? תיווך? מה האחריות שלך כלפי הלקוח?

      • לובי של מלון הוא שטח ציבורי
        ליאור | 24/09/2017 22:50

        אני אשמח לקבל תשובות מעו"ד שמתמחים בתחום, ולא מיחצ"נים של מלונות.

        • אני לא יחצן של בית מלון
          חיים | 25/09/2017 07:26

          ואין לי שום קשר לבתי מלון. ואני יודע שבית מלון הוא "מקום ציבורי" במובן זה, שאסור להפלות בכניסה אליו ובשירותים שהוא נותן מחמת גזע, דת או קבוצה דתית, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה או ענידת סמליהם. זה כתוב בסעיף 3(א) לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים, תשס"א-2000. אבל לא כתוב שם, ולא מצאתי כתוב בשום חוק, שבית מלון הוא "שטח ציבורי", שכל אדם יכול להיכנס אליו כאוות נפשו ולפעול בו כבמשרדו הפרטי, לרבות פעילות שעלולה לפגוע בעסקיו של המלון.

          ומה שברור מכך שלא ענית על השאלות שלי, שאתה אינך סוכן שירותי תיירות מורשה ואינך מורה דרך מוסמך, אלא אחד שניכס לעצמו את התואר הלא רשמי "סוכן טיולים" ובאמצעותו הוא מטעה אנשים ועושה עסקים מפוקפקים על חשבון אחרים.

          אז יכול להיות שיש לך עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע על כך שסיפרו עליך, שאתה גנב, רמאי ונוכל, אבל להערכתי האמירה הזאת אינה רחוקה מהאמת.

          • אני סוכן טיולים מורשה
            ליאור | 25/09/2017 20:44

            חיים התגובה שלך לא עניינית ופוגענית ומניחה הנחות מיותרות מחוסרות בסיס, ועל כן הרשה לי במטותא להתעלם ממנה.

            אני אשמח לקבל תשובה עניינית מעו"ד שמתמצא בתחום.

            • באמת? אז תציג את הרשיון שלך כאן בפורום
              חיים | 27/09/2017 07:46

              או לפחות ספר לנו מה כתוב בו ומי חתום עליו (ציין שם ותפקיד).
              כי לפי החוק והתקנות אין דבר כזה "סוכן טיולים".

              ואתה יכול כמובן להתעלם גם מהתגובה הזאת שלי ומכל מה שלא נוח לך. זו זכותך.

              וזכותי להמשיך לחשוב שאתה שקרן ונוכל.

              • אין תגובה
                ליאור | 28/09/2017 20:02

    • תביעה על איסור כניסה לבית מלון
      עו"ד גיל קראוס | 26/09/2017 14:40

      צהריים טובים,

      אני מציע כי ביחס למניעת הכניסה לבית המלון תפנה את שאלתך לפורום צרכנות באתר וכי ביחס לדברי לשון הרע שמפורסמים לגביך תפנה לפורום לשון הרע.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il