כן אבל לא לאורך זמן ומרחק

  • נהיגה מוצדקת בנתיב השמאלי
    משה ד. | 25/09/2017 09:06

    שלום רב,
    אבקש לברר אם ניתן להצדיק נהיגה בנתיב השמאלי עקב היותו של הנתיב הימני זרוע בורות ומהמורות שבוודאות יגרמו נזק מכאני לרכב?

    ובמידה שנהג כזה מקבל קנס, האם הצגת תיעוד על מצבו הפגום של הנתיב הימני , יכולה להביא לזיכוי במשפט תעבורתי?

    בברכת שנה טובה!

    • כן אבל לא לאורך זמן ומרחק
      אבי | 25/09/2017 10:24

      השוטר שראה אותך בשמאל ראה גם את הכביב המשובש כביכול ולא ירשום לך דוח על זה.
      הסבירות שנתיב ימני לא ראוי לנסיעה לאורך קילומטרים רבים נמוכה ביותר.
      התרשמות אישית אינה יכולה, לדעתי, להיות בעלת משקל בבית הדין.
      המלצה 1: עבור את הקטע ה"קשה" וחזור לימין.
      המלצה 2: התאם את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך

      • בהמשך לנ"ל
        משה ד. | 25/09/2017 10:32

        בכבישים בין עירוניים, אכן כך הוא. אך לגבי כבישים בתוך הערים, זו תופעה נפוצה, הנתיב הימני על פי רוב זרוע בורות וסלול בצורה רשלנית. נשאלת השאלה אם החוק המדובר והאכיפה המוגברת מתייחסים גם לכבישים העירוניים?

        • לא
          אבי | 25/09/2017 14:38

        • נתיב משובש
          יעקבי | 25/09/2017 20:48

          שלום משה,
          הנתיב הימני בד"כ משובש יותר עקב תנועת הרכבים הכבדים.
          זכורני פסק דין שזיכה נהג בסיטואציה שתיארת. הנהג הציג לבית המשפט שני סרטונים של אותו קטע כביש. האחד מדגים נסיעה חלקה בנתיב השמאלי והשני מדגים טלטלת הרכב עקב מהמורות ואי-חלקות של הנתיב הימני.
          טען שבתור משלם מיסים זכאי לכביש הולם. זוכה!
          הערה: מפס"ד זה אני למד שצריך להדגים פער משמעותי באיכות הנתיבים.

    • אין קושי להוכיח.
      משה ד. | 25/09/2017 21:10

      תודה על תגובתך - הממחישה עד כמה הנושא  ממשי. ניתן לגבות את טיעוני ההגנה גם בזימון עד מומחה מעולם מכונאות הרכב שיבהיר עד כמה הרכב ניזוק מנסיעה על גבי כביש משובש. מעבר לנזק הכספי שנגרם לבעל הרכב, יש גם נזק בטיחותי, הואיל ומערכות קריטיות עלולות להשתבש ולקרוס בזמן אמת. מי שמתרשל באחזקת הכביש שעליו הוא אחראי - בל יתפלא שמשתמשי הכביש בוחרים בצורה אוטומטית להגן על רכושם ועל בטיחותם, ועוברים לנתיב השמאלי שמשום מה כמעט תמיד סלול ומתוחזק הרבה יותר טוב.

      • שים לב כמה אתה מתפתל לחינם
        אבי | 26/09/2017 09:12

        1. זימון עד מומחה לבית המשפט יעלה לך הרבה יותר מדוח של 250 ש"ח
        2. בזבוז של 2-3 ימי עבודה יעלה פי 3 מהקהס
        3. אתה מערבב את מחדל (?) הרשות המקומית (תחזוקה) בהחלטה שלך לעבור על החוק
        4. מה שיסתור את כל טענותיך הוא החוק שאומר כי עובר הדרך חייב להתאים את הנהיגה ואת מהירותה לתנאי הדרך. נסיעה במהירות איטית יותר על כביש משובש אינה דבר בלתי סביר ובהחלט מקטינה את המאמץ על הרכב.
        ואל תהוא לספר לי על האטה בתנועה ושאר בוקי סריקי.
        הגעת למכשול כלשהו על הכביש? התאם את הנהיגה, עבור את המכשלו ודווח לרשות על הבעיה ואידך זיל גמור.
        כל שאר ההתבכיינות לא שייך כלל.

        • לא מובן מאליו
          משה ד. | 26/09/2017 12:03

          תנוח דעתך, אין לי מה לחפש בנתיב השמאלי, לא איבדתי שם דבר. אני נהג זהיר מהסוג הנדיר במקומותינו. גם הדיון כולו תיאורטי, מעולם לא קיבלתי קנס בהקשר תעבורתי. יחד עם זאת, מקוממת העובדה שהציבור צריך לשלם מכיסו על נזקים שנגרמים לרכבים עקב הזנחת תשתיות הכבישים שמתוחזקים ברשלנות. זה לא מובן מאליו לעניות דעתי.

          • הבנתי ודעתי נחה
            אבי | 26/09/2017 12:25

            מנסיון עבר, רעייתי קבלה החזר עבור צמיג שהתפוצץ בשל בור בכביש ביישוב בו אני מתגורר, וזאת לאחר פניה מנומקת.
            גמר חתימה טובה!

            • גמר חתימה טובה
              משה ד. | 26/09/2017 12:57

              ושנה בטוחה לכולם, בין אם אתם בנתיב הימני, השמאלי או האמצעי :-)

            • גמר חתימה טובה
              משה ד. | 26/09/2017 14:02

              ושנה בטוחה לכולם, בין אם אתם בנתיב הימני, השמאלי או האמצעי :-)

        • לא מובן מאליו
          משה ד. | 26/09/2017 12:22

          תנוח דעתך, אין לי מה לחפש בנתיב השמאלי, לא איבדתי שם דבר. אני נהג זהיר מהסוג הנדיר במקומותינו. גם הדיון כולו תיאורטי, מעולם לא קיבלתי קנס בהקשר תעבורתי. יחד עם זאת, מקוממת העובדה שהציבור צריך לשלם מכיסו על נזקים שנגרמים לרכבים עקב הזנחת תשתיות הכבישים שמתוחזקים ברשלנות. זה לא מובן מאליו לעניות דעתי.