מהי האזנת סתר?

  • שאלה
    רועי | 24/09/2017 20:28

    שלום רב,
    האם אני יכול להוציא הקלטת שיחה שלי עם בן אדם נוסף מחברת סלולר?

    • מהי האזנת סתר?
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 02/10/2017 20:56

      רועי שלום,

      לפי חוק האזנת סתר, תשל״ט- 1979, בסע׳ 1, המקליט אשר הוא צד לשיחה, אין עובר על חוק האזנת סתר. היינו, נדרשת לצורך כך הסכמתו של אחד מן הצדדים לשיחה להקלטתה.

      בברכה,

      עינב יונסוף וייס, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      יחזקאל שטרייכמן 2, תל אביב
      נייד: 054-4250168; מייל: ejweiss.law@gmail.com

    • פרסום שיחה מוקלטת עם נותן שירות
      עופר בן אברהם | 02/10/2017 22:03

      1. ככלל, הקלטת אדם בלי ידיעתו על-ידי אחד מבעלי השיחה, או על-ידי צד שלישי בהסכמת אחד מבעלי השיחה, מותרת, בכפוף לסייג שבסעיף 3 לחוק האזנת סתר:
      “האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה - אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג".
      2. אם ההקלטה נעשתה כדין, ויש עניין ציבורי בפרסומה, גם הפרסום מותר, הן לפי סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע והן לפי סעיף 18(3) לחוק הגנת הפרטיות, ופרסומים כאלה הם עניין שבשגרה בתוכניות צרכנות בכלי תקשורת.
      3. הגנה חלופית, שעשויה לעמוד למפרסם, היא, שהפרסום נעשה בתום לב באחת הנסיבות המפורטות בחוק, למשל, כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם (סעיף 15(3) לחוק איסור לשון הרע וסעיף 18(2)(ג) לחוק הגנת הפרטיות).