האם בזמן גירושין בני הזוג יכולים לדרוש חלוקת כספים שהצטברו בקרן השתלמות של אחד מהם?

  • חלוקת רכוש בגירושין
    משה | 24/09/2017 13:39

    אישתי הגישה תביעה לגירושין - בלי סיבה מיוחדת, פשוט מעדיפה לחיות לבד. היא מרוויחה הרבה יותר ממני.
    1. האם בגירושין יש לי זכות לקבל חציי ממניות שלה ממקוםם העבודה שלה, חצי מקרן השתלמות וקרן פנסיה?
    2. האם אחוייב בתשלום הכתובה?

    • האם בזמן גירושין בני הזוג יכולים לדרוש חלוקת כספים שהצטברו בקרן השתלמות של אחד מהם?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/09/2017 17:02

      משה שלום,

      חוק יחסי ממון בין בני זוג, אשר חל עליכם (אלא אם כן נישאתם לפני 1.1.74 ... או ערכתם הסכם ממון בעבר), קובע כי כל מה שצברו בני הזוג, במהלך החיים המשותפים, (למעט ירושות, מתנות ופיצויים), הוא משותף, ולכן אתה זכאי לקבל מחצית מהזכויות שהיא צברה, בקופות קרנות וכד', כשם שהיא זכאית לקבל מחצית ממה שאתה צברת.

      לגבי הכתובה -
      אם אין לה עילת גירושין והיא זו שמעוניינת להתגרש, סביר שלא תחוייב בכתובה, אולם בעניין זה, יש לבדוק את הנסיבות הספציפיות שלכם, לעומקן.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il