מהן הזכויות והחובות של אסיר שלו בת מחוץ לנישואין?

  • ילד מחוץ לנישואין
    אפרת | 23/09/2017 14:40

    שלום, לבעלי יש ילדה מחוץ לנישואין לצערי בעלי אינו מכיר בילדה וגם לא מתראה עמה.
    הילדה נולדה מחוץ לנישואין בהיותו מרצה מאסר בפועל. כאשר הילדה נולדה בבית החולים אמא חתמה בשמו וזייפה את חתימתו.
    בעלי אינו מעונין להכיר בה, אמה תבעה מזונות ומאחר שהוא אסיר כעת נפתח לו חוב בביטוח לאומי.
    אין הוא מעוניין להתנער מתשלום מזונות אלא לא רוצה להכיר בילדה כבתו בתעודת הזהות מאחר ועמה ניהלה מערכות יחסים מקבילות עם מספר גברים ואז נכנסה להריון.
    האם הוא יכול להסיר אותה מתעודת הזהות שלו?
    האם זה לגיטימי שבבית החולים רושמים ילד ללא אישור האב?

    • מהן הזכויות והחובות של אסיר שלו בת מחוץ לנישואין?
      עו"ד רוית טוב-לי | 24/09/2017 09:46

      אפרת, שלום,
      אני מצטערת לשמוע שבעלך נקלע למצב כזה.
      השאלה הראשונה שיש לשאול היא האם הוא באמת האב. אם יש לו ספקות, כדאי לפתוח הליך בבית המשפט, שיורה על ביצוע בדיקת רקמות לבירור האבהות.
      אם הוא אכן האב, הוא חייב במזונות. אין חשיבות לשאלת הרישום בבית החולים, כלומר, הוא היה חייב במזונות גם אם לא היו רושמים אותו כאב. ככלל, רושמים את האב במשרד הפנים או אם שני ההורים נשואים או אם שניהם נוכחים ומסכימים. אין דרך למחיקת שם הבת מתעודת הזהות של האב, ככל שהוא אביה.
      בהצלחה רבה,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • זכויות אסיר
        אפרת | 24/09/2017 09:49

        שלום רוית ותודה על תשובתך,
        אין שום בעיה מבחינת המזונות אלא זה שהילדה נרשמה ללא הסכמתו בבית החולים הוא לא היה נוכח והיא זייפה את חתימתו האם ניתן לערער על כך באזישהי צורה?

        • זיוף חתימה
          עו"ד רוית טוב-לי | 24/09/2017 11:31

          אפרת, שוב שלום,
          ניתן להגיש תלונה במשטרה, אשר תחקור את העניין ותוכל להמליץ על הגשת כתב אישום. הסיכויים לא בשמיים.
          בהצלחה,
          רוית

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • זכויות אסיר
        אפרת | 24/09/2017 09:49

        שלום רוית ותודה על תשובתך,
        אין שום בעיה מבחינת המזונות אלא זה שהילדה נרשמה ללא הסכמתו בבית החולים הוא לא היה נוכח והיא זייפה את חתימתו האם ניתן לערער על כך באזישהי צורה?