התביעה שלך צריכה להיות נגד ועד הבית או נגד הדיירים

  • רמי
    נזק לדירה | 20/09/2017 11:46

    שלום
    השאלה שלי היא כזאת :יש ברשותי דירה בטבריה, זו דירה בקומה אחורנה , וגרים שם משפחה ( זו דירה להשקעה )
    לפני כחודשיים לאחד השכנים בבניין התפוצץ דוד שמש, והמים של הדוד נכנסו לי בתוך הדירה . ועשה לי נזק בדירה. ( צריך לקלף את כל הקיר ולצבוע אותו מחדש)בנוסף צריך לעשות לגג הבניין איטום, (אבל זה סיפור אחר ואני בתהליכים להגשת למפקחת לבתים משותפים ולעשות תביעה לכל דיירי הבניין ) דיברתי עם השכן והוא החליף את הדוד שמש , אבל את הנק בדירה שלי הוא מתעלם ולא מגיע לתקן , ואני שלחתי לו הודעות והתקשרתי אך לא עונה לי ולא מחזיר לי שום הודעוה, והחליט להתעלם ממני.הבאתי הצעת מחיר מבעל מקצוע ואני רוצה להגיש תביעה מול השכן (עם הדוד שמש)אני רוצה לציין שאני גר בתל אביב, ואני יודע שהשכן הזה גם גר בתל אביב ( הוא גם משכיר את הדירה שלו בטבריה )ויש לי מספר שאלות1) אני מתכוון לתבוע אותו על הנזק שהוא גרם לי בדירה, ולאיזה בית משפט אני צריך להגיש את התביעה? למפקחת לבתים משותפים? או שאני צריך לגשת לתביעות קטנות ?2) ואם אני צריך ללכת לתביעות קטנות , אז לאיזה בית משפט אני אמור לגשת? בית משפט באיזור טבריה? או שאני יכול לגשת לתביעות קטנות בתל אביב?
    תודה רבה, ושנה טובה

    • התביעה שלך צריכה להיות נגד ועד הבית או נגד הדיירים
      ץ | 23/09/2017 16:57

      אם הנזילה לתוך הדירה שלך נובעת מבעיה באיטום הגג שהוא רכוש משותף, בעל הדוד שנזל לא קשור לאיטום.
      כי גם אם היה יורד גשם היתה נגרמת נזילה לתוך הדירה שלך.
      לכן, אם הגג הוא רכוש משותף, והוא מקור הבעיה, התביעה שלך צריכה להיות נגד הנציגות (ועד הבית) שאחראית לאיטום הגג, ואם אין נציגות, נגד כל שאר בעלי הדירות.
      כדי לתבוע את הנציגות (או את הדיירים) עליך להגיש את התביעה למפקח על רישום המקרקעין באותה לישכה בה רשומה הדירה.
      התביעה צריכה להיות הן לביצוע האיטום בגג והן לתיקון הנזק בדירתך.
      אם למרות כל זאת אתה משוכנע שיש לך עילת תביעה דווקא נגד בעל הדוד שנזל, אתה יכול לתבוע אותו בתביעת נזיקין רגילה בבית משפט השלום בתל אביב, או בתביעה קטנה בתל אביב, וזאת אם מקום מגוריו של הנתבע בתל אביב.