צו מניעה

  • צו מניעה
    שלמה בוכינגר | 18/09/2017 14:41

    שלום רב,

    אני רוצה להגיש בקשה לצו מניעה בפני המפקח נגד שכן שקיבל אישור בנייה כדין לבנות ממד בזמן שאנו מתכננים תמ״א לכל הבניין. אין לו חתימות של שכנים המסכימים אבל הוא קיבל אישור. אנו עדיין בשלב מאד מוקדם של תכנית התמ״א כי בינתיים ישנם מבוגרים המתנגדים לתהליך.

    כמה זה יעלה בערך, החל מכמה כסף עלי להיות ערוך לשלם והאם יש סיכוי שהמפקח יפסוק שעל השכן להשיב לי הוצאות משפט ?

    תודה רבה

    • צו מניעה
      עו"ד אילן הלוי | 19/09/2017 08:21

      שלמה שלום

      אני מבין שיש לו כבר ההיתר בניה ומנגד אתם רק בלב המחשבה על ביצע פרויקט תמ"א.

      יתכן ותקבל צו מניעה שכן ברור שיש עדיפות לפרויקט תמ"א ואם בנית הממ"ד תסכל פרויקט כזה בית המשפט יטה לתת צו מניעה. אבל בית המשפט יבחן האם יש סיכוי סביר לחתימת הסכם תמא בטווח זמן סביר. אם זה סתם דיבורים באויר אז לא בטוח שיתערב. יתכן ויתן צו מניעה מוגבל בזמן לבדוק שיש באמת התקדמות לחתימה על הסכם התמ"א.

      מעבר לכך - תבדוק אם באמת יש היתר בניה והאם יש הסכמה של מספיק בעלי דירות לבנית הממ"ד. הוא צריך רוב של 60%. אם אין - רק על כך אתה יכול לקבל צו מניעה.

      בכל מקרה- תפנה להתיעצות פרטנית יותר אצל עורך דין.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • צו מניעה
      יהונתן חזן | 25/09/2017 09:16

      שלמה שלום
      לגבי בניית ממ״ד תלוי באיזה עיר אתם גרים ישנם שינוים במספר ערים שכן מאשרות תמא לאחר תוספת בנייה שולית וממד אחד נחשב לשולית
      אם תרצה לקבל יותר פרטים
      יהונתן חזן