זכויות עובדת בהריון

  • זכויות עבודת בהריון (חצי שנה ותק)
    ממממ | 17/09/2017 12:37

    שלום רב,
    יש לי שאלה - יש לי עובדת, כחצי שנה כבר אצלי.  ביום 3.9.2017 שלחה מיסרון, שהיא לא מרגישה טוב. למחרת שוב לא הגיעה, והתקשרה לבשר שהיא  "בהריון" ושיש לה בחילות ושהיא תיעדר כמה ימים עד שיחלפו.  כך, לפי שיקול דעתה, יום מסמסת שבאה יום לא.. נעדרה צרף והכמה ימים האלו נמשכו.. והיא חזרה לעבודה רק ביום 14.9.207.  הבוקר היא הביאה לי אישור מחלה.
    האם אני מחוייבת לקבל את האישור? מדוע אני צריכה לשלם לה פנסיה, כשהיא החליטה להיכנס להריון ועוד נעדרת ונוהגת בחוסר אחריות?
    כמה ימים מחלה יש לה?  האם אני משלמת על המחלה?

    אם זה משנה, היא מתמחה אצלי ואני עורכת דין. היא אצלי למשך שנה בלבד.

    אנא עזרו לי.  אני מצטערת לגלות שבמקום שאנשים ישקיעו ויוכיחו את עצמם, הם נוהגים ראש קטן, ועוד אני מוציאת את עצמי צריכה להתאים את המטלות למצבה הפיסי (יש לה בחילות סחרחורות).
    זה עושה לי נזק מקצועי וכלכלי.  כמובן שאין אני רוצה לפגוע לה בהתמחות, אבל בכל הכבוד - ההיכרות היא לצרכי עבודה, קודם כל.

    • זכויות עובדת בהריון
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 18/09/2017 18:27

      ראשית הריון היא לא מחלה והיא לא עושה לך דווקא. אם יש לה אישורי מחלה את בהחלט צריכה לשלם לה אותם, במידה ויש לה צבירה של ימי מחלה. אני מניחה שהיא עובדת משרה מלאה ולכן יש לה צבירה של 1.5 יום מחלה בחודש. בזמן מחלה העובד צובר וותק כרגיל ולכן את צריכה לשלם לה פנסיה ופ"פ לקרן כרגיל.
      אם את רוצה לסיים את עבודתה את צריכה לקבל על כך אישור ממשרד התמת.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • ככ
        כככ | 19/09/2017 09:04

        שלום,
        ראשית, תודה על המענה.  אני מרגישה, שהתגובה מעט ביקורתית, ונדמה לי שלא במקום.  צריך לזכור, שיש פה מערכת יחסים ולפני הכל זו מערכת יחסים של עבודה והסיבה מלכתחילה להתקשרות כך שהעבודה לא יכולה להיפגע. אז עכשיו להתאם את העבודה ללוז של העובדת... שנעדרת לבדיקות ופתאום לא מרגישה טוב, זה קצת צורם.
        בכל מקרה, תודה