האם להצמיד מתנה מההורים למדד?

  • מתנה מההורים
    ניבר | 16/09/2017 21:20

    שלום,
    לפני כעשר שנים אחי ואישתו קיבלו הלוואה מהוריי של 450 א' ₪ והקימו בעזרתה עסק משגשג.
    ההלוואה הייתה ללא ריבית או הצמדה ובינתיים החזירו רק חלק ממנה.
    לאחרונה, ביקשתי מהוריי הלוואה זהה אבל  הוריי החליטו שזו תהיה מתנה.
    יש לציין שאני רווקה בת חמישים, נכה קשה, ללא כושר השתכרות ואף אחד לא מוכן להעסיק אותי.
    בנוסף, אחי ומשפחתו קיבלו עד היום סיוע כספי גדול משלי.
    אחי היתנה את הסכמתו למתנה בכך שהוא יקבל מענק זהה צמוד למדד ברגע שאחד מההורים ילך לעולמו.
     אני חוששת שאם המתנה תוצמד למדד בסופו של דבר לא יישאר לי דבר מהעיזבון של ההורים.
    האם אחי צודק בדרישתו שהמתנה תהיה צמודה למדד?
    כיצד מקובל לנהוג במקרים כאלה?
    תודה,ניבר

    • האם להצמיד מתנה מההורים למדד?
      עו"ד רוית טוב-לי | 16/09/2017 23:23

      ניבר, שלום,
      אם הורייך מעוניינים לתת לך מתנה, לא דרוש אישורו של אחיך. הם יכולים לנהוג בכספם כרצונם.
      יותר מכך, דרישתו של אחיך "להתחשבן" בעניין המתנה, בהגיע פטירתו של אחד מההורים, אינה חוקית, שכן היא מנוגדת לאיסור על עריכת עיסקאות בירושה עתידה, על פי חוק הירושה.
      בהצלחה וחג שמח,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il

      • עו"ד רוית שלום עליי לחדד
        ניבר | 17/09/2017 00:53

        כשהוריי נתנו לי את המתנה לא היו שום התניות.
        כיום, הם מציגים את הדרישה להתחשבן איתי בעניין המתנה בתור יוזמה שלהם ולא של אחי ( למרות שאני יודעת בוודאות שהוא עומד מאחורי זה כי הדרישה נולדה רק אחרי שנודע לו על המתנה).

        תודה, ניבר

        • הצמדה למדד
          עו"ד רוית טוב-לי | 18/09/2017 17:17

          ניבר, שוב שלום,
          אם זו מתנה של ההורים, אין ממש מקובל או לא מקובל. הכל תלוי ברצונם, כי בעל המאה הוא בעל הדעה. אני ממליצה שברוח החג תנסי לשכנע אותם לנהוג שוויון בך ובאחיך, במיוחד לנוכח מצבך הקשה.
          חג שמח!

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il