עבירות הגניבה

  • הודיה ושתיקה
    אנונימי מהצפון | 16/09/2017 12:51

    היי, הואשמתי בגניבה. בחקירה עצמה שתקתי ולא דיברתי כלל. לאחר שהוגש כתב האישום מסתבר שהיה חוקר שעקב אחריי באטובוס הקבוע שאני נוסע והצליח לדובב אותי והודתי שאני זה שגנבתי את התיק. האם במקרה כזה יכולים להרשיע אותי על בסיס ההודאה והשתיקה שלי לאורך כל החקירה? אשמח לדעת.

    • עבירות הגניבה
      עו"ד ירון שבס | 28/09/2017 21:48

      שלום רב,

      מדבריך עולה כי שתקת בחקירתך ואילו הודית בפני החוקר מחוץ לתחנת המשטרה.

      סעיף  10א בפקודת הראיות מפרט בדיוק מקרים שכאלו:

      אמרת עד מחוץ לבית המשפט (תיקון מס' 5)  תש"ם-1979

      10א.  (א)  אמרה בכתב שנתן עד מחוץ לבית המשפט תהיה קבילה כראיה בהליך פלילי אם נתקיימו אלה:

      (1)   מתן האמרה הוכח במשפט;

      (2)   נותן האמרה הוא עד במשפט וניתנה לצדדים הזדמנות לחקרו;

      (3)   העדות שונה, לדעת בית המשפט, מן האמרה בפרט מהותי, או העד מכחיש את תוכן האמרה או טוען כי אינו זוכר את תכנה.

      (ב)  בית-המשפט רשאי לקבל אמרה כאמור בסעיף קטן (א) אף אם נותן האמרה איננו עד, בין משום שהוא מסרב להעיד או אינו מסוגל להעיד, ובין שלא ניתן להביאו לבית-המשפט משום שאינו בחיים או לא ניתן למצאו, ובלבד שבית-המשפט שוכנע שמנסיבות הענין עולה, כי אמצעי פסול שימש להניא או למנוע את נותן האמרה מלתת את העדות"

      במצב דברים זה ואם התביעה תצליח להוכיח את הודייתך בפני החוקר בתוספת שתיקתך בחקירה עלולים בהחלט להביא להרשעה. לפני כן כמובן, התביעה צריכה להעמידך לדין וכל עת שאין כתב אישום כל עניין ההרשעה אינו רלוונטי.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il