הסתמכות על הצעת עבודה

  • הסכם פרילננסר/עצמאי לבין חברה
    אורן | 15/09/2017 17:48

    שלום,1. ב 21 לאוגוסט היה לי רעיון לעבודה כפרילנסר/ עצמאי עם חברה קבלנית משנית שהייתה צריכה את שירותיי עם שכר שהוסכם בראיון, הראיון הלך בסדר ומצידם התקבלתי לעבודה.2. ב 3 ספטמבר ניגשתי לראיון אצלי מזמין העבודה המקורי, וביקשתי שאם יש דרישות נוספות שיעלו בכתב בהסכם לחתימה כמקובל. מאותו ראיון שני הם מיסמסו אותי ולא שלחו לי את ההסכם לחתימה סופית והתחלת עבודה, ככה הפסדתי הצעות אחרות וביטלתי עבודות עם לקוחות כי התכוונתי להשקיע את כולי בעבודה החדשה.הכל מתועד בווטאפס וכן בשיחות טלפוניות.החברה הקבלנית כנראה התחרתה והתחילה לראיין פרילנסרים אחרים לאותו תפקיד שסיכמנו שהוא שלי.כולי כועס שאיבדתי הצעות אחרות ולעבודות עם לקוחות בגללם.האם זה הפרת חוזה?

    • הסתמכות על הצעת עבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 17/09/2017 11:39

      שלום רב
      יש לבחון את מלוא הנסיבות לרבות האם סוכם שאתה מתחיל ללא קשר לסיכום התנאים והפגישה למול מזמין העבודה וכן האם תוכל להוכיח כי בעצם סיכמתם על התחלת העבודה ותנאי ההעסקה. נטל ההוכחה הוא עליך וככל ותוכל להוכיח סיבה להסתמכות אז על פניו יש עילת תביעה. בפועל- עצתי לך היא להמשיך הלאה, הסיכוי לזכות בתביעה הוא לא גבוה וההתעסקות בכך היא רבה ולכן ככל ואין הוכחות חד משמעיות להסתמכות ומנגד אובדן עבודה בסכום גבוה אני סבורה כי זה אינו שווה את זה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il