מה עושים כשהבנק מסרב לחלק את הירושה?

  • הבנק מסרב לשחרר את הירושה
    דינה שימעון | 15/09/2017 14:54

    אבי השאיר צואה בה מתחלקת הירושה בין האאחים שווה בשווה .
    הינו כל האחים בבית הדין
    ובית הדין הרבני אישר את הצואה ושלח לנו אישור .
    הלכנו לבנק בכדי לקבל את חלקנו בירושה עם הצו ירושה והאישור מבית הדין על מימוש הצואה אבל בבנק מסרבים לתת לנו את הכסף בטענה שלא כל האחים חתמו בבנק.
    השאלה שלי היא למה אני צריכה את אישור האחים
    האם הבנק לא עובר על החוק אם הןא מסרב לשחרר את הכסף

    • מה עושים כשהבנק מסרב לחלק את הירושה?
      עו"ד רוית טוב-לי | 16/09/2017 23:12

      דינה, שלום,
      אני משתתפת בצערך על מות אביך.
      אכן, ברגע שניתן צו ירושה, על הבנק לכבד אותו. יחד עם זאת, בבנקים רבים קיימים נהלים פנימיים המורים שלא לשחרר כספים ללא חתימת כל היורשים כולם, כדי למנוע סיכון שמי מהיורשים יתבע בעתיד את הבנק על שחרור הכספים. אני ממליצה לך לעשות את מה שיותר קל לך - או להציג לבנק צו מבית הדין, המורה לחלק את הכספים (הליך הכרוך בהגשת בקשה נוספת לבית הדין), או לדאוג לכך שכל היורשים יחתמו בבנק על קבלת חלקם.
      בהצלחה...
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il