החלפת דירה במסגרת הסכם תמ"א

  • שיפור מיקום ב- תמא 38 ב
    משה | 14/09/2017 14:53

    שלום  רב

    דיירי  הבניין  החליטו  על  תמא   פינוי  בינוי

    אני  היחידי מבין  8  שמתלבט  וחושב  שאסכים  אם  אקבל  את  הדירה  בקומה  האחרונה ( דירת  גג )

    כיצד  יכול  להבטיח  שאפנה  ליזם  -קבלן    ברצון  שלי ,  שלא יזרוק  לי    תוספת מחיר  בשמיים.  אני  מוכן  לשלם מחיר הגון  .יש  קנה  מידה?

    אני  קומה  שנייה  מבין  שלוש - הוא  יבנה   בניין בן 11  דיירים . הדירה  שלי  שווה  מיליון  וחצי.  נניח  שייתן  ערבות  בנקאית  בסך  2.5  מיליון  .דירה בגג שבונה  שתי  רחובות  לידי . רוצים  שם  4  מיליון  בערך.

    ההיגיון  שלי  אומר  שאצטרך  להוסיף  לו  1.5  מיליון

    איך  אבטיח  שלא  ידרוש  יותר???

    ומה  בנוגע  למס  כלשהו ?

    תודה

    • החלפת דירה במסגרת הסכם תמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 19/09/2017 08:13

      משה שלום

      ראשית כדאי שתדבר עם היזם ותגיע עימו להסכמה עקרונית. בסופו של דבר יש מחיר שוק סביר לדירת הגג ולא ניתן לזרוק כל סכום. אתה יכול לבדוק בכמה נמכרו דירות דומות ולהבין אם המחיר הנדרש על ידו סביר או לא. ניתן גם להעזר בשמאי מקרקעין לצורך כך.

      גובה הערבות שתקבל לא רלבנטי אלא אם זה גם שווי הדירה החדשה שהיית אמור לקבל לפני השדרוג.

      אם זה כך אז יש לך בדוגמא תוספת של מליון וחצי ש"ח ועל תוספת זו אתה צריך לשלם גם מס.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com