תשובות

  • שמירה על הימין
    נועה | 14/09/2017 11:03

    שלום.
    שלוש שאלות בעקבות הגברת האכיפה על נסיעה בנתיב השמאלי:
    א. ישנם הרבה רחובות בהם יש רכבים חונים מידי פעם על הנתיב הימני.
    האם אני חייבת לחזור לימין בכל פעם שהנתיב פנוי?

    ב. מה לגבי כביש עם שלושה נתיבים, שהנתיב הימני שלו הוא נתיב חוקי, אבל משמש בעיקר ליציאות וכניסות מכבישים אחרים. הרבה יותר חלק ונח ליסוע בנתיב האמצעי, במיוחד שיש נתיב נוסף משמאלי שאפשר לעקוף בו.
    האם גם בכביש כזה צריך ליסוע בנתיב הימני ביותר?

    ג. כמה זמן לפני פניה שמאלה מותר ליסוע בנתיב השמאלי?

    ואם כבר אני מטרידה אתכם עם שאלות תיאורטיות -
    יש לי קושי עם נתינת זכות קדימה להולכי רגל:
    קורה לא פעם שבגלל הולך רגל אני נאלצת לחסום צומת.
    לדוגמא: פניה ימינה ברמזור, יש ירוק לרכבים וגם להולכי רגל. אני נכנסת לצומת, אבל פתאום יש עיקוב בגלל הולכי רגל רבים. עד שהם מסיימים לחצות הרמזור שלי כבר אדום, אבל אני כבר בתוך הצומת ואין לי ברירה אלא לחסום את הצומת ואח"כ להמשיך באדום.
    דוגמא נוספת - פניה שמאלה, אני צריכה לתת זכות קדימה למי שמגיע ממולי, אבל הוא מאד רחוק ואני אמורה להספיק לסיים את הפניה לפני שהוא מגיע. אבל פתאום מגיע הולך רגל שלא היה שם קודם או שלא יכולתי לראות לפני שפניתי ואני חייבת לעצור לו, ואז אני מעכבת את זה שהגיע מקודם ממולי.
    מה אמורים לעשות במקרים כאלו?

    תודה,
    נועה

    • תשובות
      אבי | 14/09/2017 11:31

      1. החוק נאכף בדרך כלל בדרכים שאינם דרכים עירוניות
      2. את חייבת לשמור , ככל שניתן, על הימין. במילים אחרות אם יש שיירה בנתיב הימני או הפרעות מכל סוג אחר, את יכולה להשאר על האמצעי.
      3. כמה שפחות, תלוי במצב התנועה ובמרחק מהצומת. אין מדע מדוייק. אבל אם תסעי 2 ק"מ על השמאלי, יש לך בעייה
      זק" להולך רגל בפניה ימינה - לפנות את הצומת מתי שתוכלי מבחינת הולכי הרגל ובזהירות המתבקשת לגבי התנועה בשאר אגפי הצומת
      4. בעיה סבוכה ואין פתרון "בית ספר" .

    • נסיעה בימין
      יעקבי | 14/09/2017 12:29

      שלום נועה,
      האכיפה לגבי נסיעה בנתיב שמאלי מתייחסת בעיקרה על נהיגות בכבישים בין עירוניים.
      לשאלותייך:
      א. לא.
      ב. תלוי במירווחי הכניסות והיציאות. הכוונה באכיפה לגרום לנהגים להימנע מנסיעות ארוכות בנתיב השמאלי. זה כל הרעיון.
      ג. אין תשובה חד משמעית. תלוי אם מדובר בכביש עירוני או בין עירוני. תלוי בעומס התנועה, תלוי באורך נתיב ההאטה שמאלה (אם קיים) ועוד. אינך יכולה לנהוג לאורך 2-3 צמתים בנתיב השמאלי כיון שרוצה לפנות בצומת הרביעי.
      לגבי הולכי רגל בפניה ימינה: אין ברירה אלא לתת זכות קדימה להולכי רגל. בעיני זה הסדר לא טוב אבל קיים כדי לחסוך זמן לנוסעים בפעימות אחרות.
      לגבי פניה שמאלה בצומת: יש להעריך את מהירות הרכב הבא ממול, לבדוק את הצומת בזמן ההמתנה ולראות אם יש מקום לעצור לפני מעבר החציה (המצוי ביציאה שמאלה מן הצומת) מבלי לחסום הצומת. לזה קוראים ניסיון בנהיגה.
      בברכה.