התיישנות לכלוך רשות הרבים בציור

  • גרפטי וחוק ההתישנות
    קטין אנונימי | 13/09/2017 20:54

    בגיל 13 (עכשיו בן 16) עשיתי שטות וציירתי דרפיטי על פסיפס בטיילת שיש לנו בישוב מישהו צילם אותי איים שידווח למשטרה וכן, ככל הנראה דיווח כי אמי אמרה שזימנו אותי לחקירה, בגלל שלא יכולתי לבוא באותו יום יום אחרי זה התיק נעלם כלא היה, אז עברו 3 שנים ואני ומצאתי את עצמי במעצר בית בתיק אחר לגמרי של סחיטה באיומים (ילד לתפארת אני) ובאף מקום לא בחקירה לא במשפט לא כלום תמיד הראו אותי כבן אדם נורמטבי שסטה מדרך הישר (מה שנכון הגרפיטי אפילו אז לא אני ריססתי אלה חבר שהייתי לידו ושכנעתי אותו להפסיק) אני נמצא בשיקום בתיק עכשיו והשאלה היא איפה התיק הזה נקבר (הגרפיטי) והאם אחרי כל מה שעברתי (מעצר חקירות שירות מבחן וכו שהם צריכים לדעת על זה) יכול להיות שהתיק הזה יצוץ אחרי הכל או אפילו עכשיו.
    נ.ב
    המנהלת שלי בבית הספר שהיא עובדת עירייה
     איכשהו על התיק גרפיטי ששמעה על תיק הסחיטה.
    החבר שהיה איתי בגרפיטי לא קיבל שום זימון לחקירה או טלפון בנידון אז בניגוד אלי, החבר הזה גם לא בישוב, זה יכול להיות בגלל זה.
    איפה התיק הזה נעלם תיק יכול להיעלם לפני חקירות והכל כלא היה בגלל חוסר עניין לציבור או שפשוט הוא נפל בין השורות וביום גורלי אוכל לקבל דפיקה בדלת ואחרי כל החקירות על הסחיטה להתחיל מחדש, ומה זה חוק ההתישנות ומה הוא אומר על זה

    • התיישנות לכלוך רשות הרבים בציור
      עופר בן אברהם | 14/09/2017 10:02

      העבירה הנדונה מתיישנת בתוך שנתיים (סעיף 13ג לחוק שמירת הנקיון יחד עם פרט 18 בתוספת לצו סדר הדין הפלילי (עבירות קנס - שמירת הניקיון)).
      במקרה שלך חלפו שלוש שנים מיום ביצוע העבירה, ועל כן לא ניתן עוד להעמידך לדין בגינה.