מחלוקת עם חברת תקשורת

  • חיוב שנוי בחלוקת
    אורן | 12/09/2017 19:40

    שלום.
     עובדות המקרה:
    1.בסוף חודש פברואר 2017 התקשרתי בחוזה עם חברת תקשורת סלולרית בהסכם התקשרות.2.באותו יום לאחר מספר שעות חזרתי למשווק ואמרתי לו שאני חוזר בי מההתקשרות .הוא אמר לי ליצור קשר עם שרות הלקוחות של החברה ולבטל את העסקה מולם.3.למחרת התקשרתי עם שרות הלקוחות ביקשתי לבטל את העיסקה ונאמר לי שביטלו לי את הוראת הקבע מהבנק. 4.חשוב לציין שנמסר ליSIM מהמשווק,שלא הפעלתי,אך בשרות הלקוחות בעת ביטול העיסקה לא התייחסו לעניין.כ"כ ב-3 במרץ2017 קבלתי מהחברה מכתב דרך דוא"ל שהנושא שלו:"הפעלת SIM של החברה שנשלח אליך",שכמובן לא הפעלתי.4.ב-4 באפריל2017 קיבלתי דוא"ל שהנושא שלו:"חסימת שימוש עקב אי תשלום חוב",שהתעלמתי ממנו(אפילו לא פתחי לקרוא את תוכנו)כי לא השתמשתי בכלל בשירותי החברה.5.ביום שישי האחרון(8.9.2017)התקשרתי לחברה כדי להתעניין בשירותיה ולהפתעתי הרבה נאמר לי שיש לי חוב לחברה של 118ש"ח עלות ה-SIMׁ(שלא הפעלתי)ועבור מכתב שנשלח לי מעו"ד(שלא קיבלתי).6.בקשתי לדבר עם מנהל והיום התקשרה אלי מנהלת שירות לקוחות ואמרה לי שב-4 במרץ 2017נשלח לי דוא"ל (שלא קבלתי)כדי לגבות את החוב ומאחר שלא שילמתי אותו החברה פנתה לעו"ד לגבייתו, ששלח אלי מכתב(שכאמור לא קיבלתי).אמרתי לה שהנציג שירות לקוחות שביטל לי את הוראת הקבע היה צריך לגבות את החוב בטרם ביטל את הוראת הקבע. הצעתי לה פשרה של הצטרפות לחברה תוך גביית עלותSIM,אך היא אמרה לי שעלי לשלם גם את עלות המכתב שנשלח אלי העו"ד.כמובן שסירבתי כי לא קיבלתי מכתב כזה ולעניות דעתי לא היה מוצדק לשלוח מכתב כזה בטרם יצרו קשר ממשי עמי בטרם פנו לעו"ד.7.מאוחר יותר התקשרתי לבנק-הפקיד אמר לי שביטול הוראת הקבע על ידי הייתה ב-5 במרץ.8.לאחר מכן התקשרתי עם שרות הלקוחות לברר מתי נשלח לי מכתב לגביית החוב.הנציגה אמרה לי ב-10 ביוני.שאלתי אותה מתי היא ניסתה לחייב את הוראת הקבע והיא אמרה שב-3 במרץ. אמרתי לה שבתאריך זה הייתה הוראת קבע פעילה משום שכאמור ההוראה לבנק לביטול הוראת הקבע על ידי ניתנה מאוחר יותר(ב-5 במרץ).שאלותי:1.האם ניתן לראות בביטול הוראת הקבע על ידי החברה עוד בטרם גבתה את עלות הSIM וויתור על חיוב הSIM או לפחות השתק הטענה שלא שילמתי עבורו?2.האם החברה רשאית לגבות ממני את המכתב שנשלח מהעו"ד,למרות שלא ניסתה לגבות ממני את החוב בעצמה,שלא לדבר על כך שהמכתב גם לא הגיע אלי?3.איזו טענה חזקה יותר?טענה1:החברה ביטלה לי את הוראת הקבע ומאחר ועשתה זאת בטרם גבתה את החוב אין לה להלין אלא על עצמה ובכך שלא עמדה על זכותה למעשה הפסידה אותה.טענה2:(שסותרת את הראשונה):הוראת הקבע הייתה בתוקף עד ה-5 במרץ.זה שלא עלה ביד החברה לחייבה זאת תקלה שרובצת לפתחה ואין לה להלין אלא על עצמה.4.המלצת העו"ד המלומד(לעמוד על צידקתי,להתפשר...)מה נראה לך חכם לעשות בנסיבות אלה?הודה לך על תשובה בהקדם.

    • מחלוקת עם חברת תקשורת
      עו"ד עינב יונסוף וייס | 16/09/2017 17:40

      אורן שלום,

      המקרה אותו הינך מתאר מורכב. לאור העובדות המתוארות, הייתי ממליצה לך לפנות לעו״ד, כדי שיוכל לטפל במקרה ביד רמה ונאותה, החל משלב מכתב תגובה מפורט לכל הנעשה ועד לשלבים מתקדמים יותר, במידה ויהיה הצורך בכך.

      בברכה,

      עינב יונסוף וייס, עו"ד
      מנהלת פורום עורכי דין

      יחזקאל שטרייכמן 2, תל אביב
      נייד: 054-4250168; מייל: ejweiss.law@gmail.com