חידוד לשאלה

  • חוק הבתים המשותפים
    איילת | 11/09/2017 12:44

    שלום רב,
    בבניין משותף בן 9 קומות לא קיים גנרטור חירום.
    משמע בזמן הפסקת חשמל, המעליות, מערכות גילוי אש וכן משאבת המים פשוט לא עובדות וכל זמן שאין חשמל, אין מים וכן אם מישהו בדיוק ירד במעלית, היא פשוט עוצרת במקומה ולא נפתחת.
    אשמח לדעת האם מהי חבותו של הקבלן בסוגיה זו ?
    האם לא חלה עליו החובה להתקין גנרטור לשעת חירום לטובת מערכות חשובות אלו ?
    תודה רבה

    • חידוד לשאלה
      איילת | 12/09/2017 12:25

      לאחר בדיקה נוספת, גובה הבניין המדובר הוא 28 מטרים.
      כלומר חסר מטר אחד כדי להגיע ל29 מטרים ולהיכנס תחת הגדרת בניין רב קומות.
      האם החוק מדבר על חובת גנרטור בבניין רק קומות בפרט או בבניין מעל גובה 27 מטרים בכלל, כפי שקראתי בכמה מקומות ?

      • גנרטור
        לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 12/09/2017 18:20

        שלום איילת,

        הגובה של 29 מ' מתייחס לגובה ממפלס הכניסה עד למפלס הכניסה לקומה האחרונה (ולא גובה הבניין כולו).

        על פי החוק, חובת התקנת גנרטור חלה בבניין רב קומות, שהגדרתו לעיל. 27 מ' היתה הדרישה לפני תיקון החוק.

        סביר להניח שאם היה הבניין עונה על הגדרת בניין רב קומות היה הקבלן נדרש להתקין גנרטור במסגרת היתר הבניה.

        בברכה,

        לילך עתני, עו"ד
        מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

        בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
        טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com