השכנים לא מפסיקים להטריד אותנו

  • הטרדה ע"י מסרונים
    דורית1118 | 09/09/2017 21:56

    אנחנו חולקים חניה (שהינה צרה מאד), עם עוד זוג שכנים.לפני כשלושה חודשים, בעלי פגע קלות ברכבם, תוך כדי בצוע החניהלצד מכוניתם, אך מיד הודה בפגיעה, ושילם להם את מלוא תמורת הנזק.מאז, כל שבועיים שלושה, בערך, הם שולחים לנו מיסרון, שהם ראו על רכבם, פגיעה, וכיון שבעלי כבר פגע במכוניתם בעבר, הוא היחיד, שיכול לפגוע בהם. כמו כן,הם מבקשים שישלם להם תמורת ה"נזק", שלכאורה נגרם להם, למרות שבעלי לא פגע בהם, ואין להם כל הוכחה לכך שזה הוא.אם אכן נוצרה שריטה על רכבם, היא יכולה היתה להיגרם רק ע"י מישהו בעבודתה, או כשהיא יוצאת לעיר לסידורים שונים.אמרתי לה, שלא תפנה אלינו יותר, אם אין לה הוכחה מצולמת, כיון שלא אנחנו פגענו ברכבם, ואנו לא השומרים שלו. כשאנחנו לא חונים בחניה, אין לנו מושג, מי חונה או עובר בחניה שלנו, אך היא ממשיכה בשלה, ואף התחילה לפגוע בפרטיות של בעלי, כך שכל פעם שהיא רואה, שהוא מגיע, היא רצה למטה, לראות איך הוא חונה, או שאם הוא כבר חנה, כשהיא מגיעה, היא מסתובבת סביב רכבה, כאילו למצוא שריטות, שלטענתה הוא גרם לה. אך אם נגרמו לה שריטות, הן נגרמו לה, קרוב לוודאי, במקום אחר, ולא בחניה.האם התנהגות כזו נחשבת להטרדה, מה עלינו לעשות, והאם ניתן לקבל מהם פצוי כספי?

    • השכנים לא מפסיקים להטריד אותנו
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/09/2017 11:45

      היי דורית,

      את מתארת מצב של פגיעה בפרטיות.
      אפשר לנקוט בבקשה למניעת צו הטרדה מאיימת לאור האיומים. על פי החוק,

      הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com