האם אני חייבת לדבר בדיון?

  • דיון לגבי תשלום מזונות
    שרית עזרא | 08/09/2017 07:09

    אם בדיון לא ארצה לדבר כלל רק שהכל יועבר דרך עו"ד המייצג אותי אני חייבת?
    כי אין לי עניין לדבר עם בעלי .

    • האם אני חייבת לדבר בדיון?
      עו"ד רוית טוב-לי | 12/09/2017 16:18

      שרית, שלום,
      אני מבינה את רצונך שלא לדבר. לקוחות רבים מספרים על חשש מדיבור בפני בית המשפט, לאו דווקא בגלל הצד שכנגד.
      ככלל - בבית המשפט, עורכי הדין מופיעים (מדברים), ואם השופטים פונים לצדדים, זה רק לשם שאלת שאלות נקודתיות. לא כך היא אם התיק מגיע להוכחות, ואז את נחקרת בחקירה נגדית על התצהיר שנתת. מרבית תיקי המזונות לא מגיעים להוכחות.
      אם הדיון שלכם הוא בבית הדין - שם יותר מקובל לפנות לצדדים ומרבית הדיון נערך בע"פ.
      כך או כך או כך - עם בעלך לא תצטרכי לדבר. אם תצטרכי לדבר, מעבר לדברי עורך הדין שלך, זה יהיה או על מנת לענות לשופט / דיין, או על מנת לענות לשאלותיו של עורך דינו של הבעל. לא ניתן לאלץ אותך לדבר עם הבעל עצמו.
      בהצלחה בדיון,
      מבטיחה לך שתהיה אחרי זה מוקדם מכפי שציפית.
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il