האם נתק מבני משפחה מבטל את זכותם לרשת ?

  • דילמה משפטית מוסרית
    ריק טוב | 06/09/2017 13:29

    האב עזב תינוקת בת חודשים ספורים ונעלם לכל החיים.
    הבת הולכת לעולמה בגיל 62. מזמן שכחה ממנו.
    האם האב שכאי לירושה? מכח איזה חוק.?
    אם ח' הירושה האם גם הזנחת 62 שנה וגם ירשת?
    האם חוק אחר רלוונטי?
    האם יש חוק בכלל רלוונטי? אז מה עושים אם יש פ.ד. אבסורדי בו האב הנעדר 62 שנים יורש את בתו
    למי מח יצירתי?

    • האם נתק מבני משפחה מבטל את זכותם לרשת ?
      עו"ד מיקי חשמונאי | 07/09/2017 19:21

      שלום רב,

      חוק הירושה אינו מתנה את זכותם של היורשים על פי דין, לרשת את המנוח, אם לא היו בקשר איתו.
      במקרה שלך מדובר בירושה ע"י אב, שנטש את בתו, במקרים רבים אחרים - מדובר בילדים שזנחו את הוריהם והם עדיין יורשים אותם, אם לא נערכה צוואה.
      אכן, לעיתים מצבים אלה גורמים לחוסר נוחות ולדילמה מוסרית, כפי שהגדרת זאת, אולם נכון להיום - זה החוק.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • כל כך אבסורדי
        ריק טוב | 08/09/2017 12:54

        ראשית הרבה תודות לך על תשובתך
        פסק דין כל כך אבסורדי וכל כך מקומם. יוצא שהאב, שלא התייחס אל בתו כל חייו וכל חייה,התעלם ממנה ומקיומה, ובכלל נעדר עד היום, האב הזה שכל תרומתו הייתה טיפה לבנה אחת שברחה לו, יורש מהבת חצי דירה שהאם קנתה בכספה ורשמה על שם הבת. נוסיף כי הבת בשל מחלות גופניות ונפשיות חייתה כל חייה על חשבון האם, 62 שנה.
        אבסורד כזה והמערכת המשפטית כולה שותקת. עורכי הדין, לישכתם, השופטים, בית המשפט העליון. אני לא מאמין. אין שלב ביש מקום לשכל הישר? לדיון נוסף?