פיצול חשבון משותף בין בעלי החשבונות

  • חוב בחשבון בנק משותף של 2 שותפים
    מ | 07/09/2017 10:13

    מבקש לשאול יש לי חן משותף עם עוד שותף, שיש בו חוב כספי, השותף עזב לפני יותר משנתיים ואני משלם את החוב, כרגע הפסקתי לשלם עקב מצב כלכלי שלא איפשר לי לעמוד בתשלומים, בבנק לא מוכן להגיע להסדר חדש כי השותף לא מגיע לחתום על הסדר , ההסדר הקיים לא יכול לעמוד בו יותר , ולכן הבנק רוצה לשלוח את שנינו לתביעה משפטית, ביקשתי להפריד את החוב שלנו מכיוון שכבר אני משלם שנתיים אך הם מסרבים , מה אפשר לעשות , בנוסף אישתי ואני בחן פרטי אחר באותו בנק ורוצים להפריד את אשתי מהחשבון איך אפשר לעשות זאת ? תודה

    • פיצול חשבון משותף בין בעלי החשבונות
      עו"ד אבי זילברפלד | 07/09/2017 18:36

      משה שלום,

      השבתי לך כבר בפרטי, אך להרחבת ידיעת הציבור, אשתף את כולם בתשובתי, כדלקמן:

      אכן זו בעייה אמיתית. לבנק יש זכות לסרב לפיצול החשבון ככל שיש בו יתרת חובה והוא חושש שלא יגבה את מלוא החוב.

      ככל שאתה חושב שתצליח לגבות מחצית החוב משותפך יותר טוב מהבנק – עליך להציע לבנק להגיע להסדר לפירעון מחצית החוב על ידך, ושיתנו לך את האפשרות לפעול כנגדו.

      אם הנך סבור שהבנק יגבה את החוב ממנו יותר מהר – נסה להגיע עם הבנק להסדר לתשלום מחצית החוב ושיתבעו רק אותו.

      תבהיר לבנק שאינך מתחמק, וככל שלא יצליח לגבות את מחצית החוב משותפך , בתוך פרק זמן שתסכמו – אתה תשלם לבנק את חובו.

      ככל שלא תגיע לאחד משני ההסדרים הנ"ל – הבנק עלול להגיש תביעה כנגד שניכם, על כל המשתמע מכך לענין עלויות ו-BDI.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il