ימי הפגרה באים בחשבון

  • ספירת מניין ימים להגשת כתב הגנה
    מרטין | 06/09/2017 10:13

    שלום,

    האם ימי הפגרה נכללים ונספרים במניין 15 הימים שבהם צריך להגיש כתב הגנה על פי חוק?

    נתבע שקיבל העתק מכתב התביעה  ב 3.9 (כך לפי אישור הדואר), האם חייב להגיש כתב הגנה ב 18.9 (15 יום+3.9)
    או ב 21.9 (6.9 + 15 יום) ?

    בשיחה מוקלטת עם מוקד מידע בתי המשפט נאמר לי כי הפגרה נכללת במניין הימים וימי הפגרה נספרים כימים רגילים לכל דבר, אך איני סומך על דברי הנציגה שכן זוהי שיחה עם מוקד מידע ולא עם בית המשפט עצמו.

    לתשובתך אודה.

    • ימי הפגרה באים בחשבון
      משה | 06/09/2017 17:33

      ימי הפגרה נחשבים אבל בכל אופן אתה יכול לבקש ארכה להגשת כתב הגנת שע"פ בית משפט ייתן ארכה של סבירה של כ30יום

    • האם סופרים ימי פגרה להגשת כתב הגנה בתביעות קטנות?
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/09/2017 19:40

      היי מרטין,

      לגבי תביעות קטנות אין הלכה הקובעת האם ימי הפגרה נספרים במועדים להגשת כתב הגנה.

      באופן מעשי רוב השופטים מחזיקים בדעה כי אין לספור את ימי הפגרה בתביעות קטנות, לאור כך שממילא בית המשפט לתביעות קטנות אינו חייב לתת פסק דין בהיעדר הגנה אלא רשאי, לפי סעיף 10 לתקנות השיפוט בתביעות קטנות.

      אתה יכול לנסות ולהגיש בקשה לפסק דין בהיעדר. לדעתי היא תידחה אך אפשר לנסות.
      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תגובה לעו"ד חאיק
        מרטין | 06/09/2017 22:57

        עו"ד חאיק שלום.

        תודה על תגובתך.

        יש לי שאלת המשך- בהנחה ואני אכן מגיש בקשה כזאת- האם להגיש אותה מיד עם תום 15 הימים ממועד קבלת כתב התביעה (לפי אישור הדואר) או האם לחכות 15 יום החל מהיום (מועד תום הפגרה), כך שמבחינת בית המשפט יראה כי הנתבע קיבל את מלוא הזמן מבלי קשר לפגרה?

        שאלה נוספת- בהנחה שאגיש בקשה זו והבקשה תידחה- האם הנתבע יכול לבקש הוצאות עבור כך (אני מניח שהשופט יפנה אליו לקבלת תגובה)?  האם השופט יכול "להעניש" אותי ולחייב אותי בסכום כלשהו על עצם הגשת הבקשה? אגב, התיק אמור להופיע בפני רשם בכיר ולא שופט, למקרה שזה משנה משהו או רלוונטי..

        כמו כן, בשיחה עם מוקד המידע של בית המשפט, נאמר לי כי עדיין אין אישור מסירה מהדואר. יחד עם זאת, כפי שאמרתי מקודם, יש בידי אישור מודפס מאתר הדואר לגבי מועד קבלת כתב התביעה אצל הנמען ("נמסר לנציג הנמען" -לפי מעקב אחר מספר דואר רשום). האם זה רלוונטי לעניין הגשת הבקשה?

        בתודה מראש ובברכה,

        מרטין.

        • המשך תשובה
          ליאור חאיק, עו"ד | 07/09/2017 16:51

          לחכות 15 יום מהיום. לא סופרים את הפגרה.

          אם הבקשה תידחה לא תחויב בהוצאות מאחר והיא מוגשת במעמד צד אחד.

          אין רלבנטיות אם מדובר ברשם או שופט.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com