מניעת מטרדים בשצ"פ

  • שטח פרטי פתוח
    סיון | 03/09/2017 22:30

    שלום לכולם

    רציתי לדעת היכן אני יכולה למצוא פרטים על הדינים החלים על שטח פרטי פתוח?
    האם דיירים של בניינים שלא קשורים אלינו יכולים להחליט לעשות על האש, למשל, ולא תהיה לנו מילה בעניין?
    מה קורה במידה ויש הפרעה של בני נוער שמחליטים להיכנס אלינו לשטח?
    איך אפשר לאלץ עירייה לקחת על עצמה את התחזוקה של השטח? האם גודל השטח מהווה פקטור בשיקול?

    תודה מראש על התשובות

    • מניעת מטרדים בשצ"פ
      עו"ד אלעד וייסטוך | 04/09/2017 14:50

      סיון שלום,

      יש לבדוק את הוראות התב"ע החלה על השטח.

      כמו כן ישנם הוראות חוק שונות לגבי מניעת מטרדים, רעש וכו'.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • איך אני יכולה לדעת מה מותר ומה אסור בשפ"פ?
        סיון | 04/09/2017 16:12

        בעצם לא ענית על השאלות שלי..

        • מה מותר ומה אסור
          ץ | 04/09/2017 23:24

          בדרך כלל מה שמותר או אסור בשפ"פ נמצא בהיתר הבניה, או בתב"ע (תוכנית בניין עיר)
          כיוון ששפ"פ הוא שטח בבעלות פרטית, הבעלים יכולים להחליט על אופן הגינון והצמחיה, ובאמצעות הצמחיה למנוע שימוש מטריד.
          לפעמים בשפ"פ יש גם זכויות בניה אבל באחוזים נמוכים
          כמו כן, לפעמים ניתן להפוך את השפ"פ משטח פתוח לשטח סגור, אבל לצורך כך צריך את אישור העירייה (או הועדה לתכנון ובניה).
          לכן, אם תילחמו נגד העירייה לשינוי המצב יש סיכוי שבסוף תצליחו.