פטור דירה יחידה

  • פטור ממס שבח?
    רון | 04/09/2017 13:28

    שלום רב,
    מכרתי את דירתי היחידה בחודש אוגוסט 2014.
    רכשתי דירה בחודש אפריל 2016 ועכשיו ברצוני למכור אותה. מצד אחד אני יודע שבמקרה של דירה יחידה, מותר לבצע מכירה כל 18 חודשים בפטור ממס שבח.
    מצד שני, קראתי שקיים תנאי שעליי להחזיק את דירתי לפחות 18 חודשים לפני מכירתה כדי להנות מפטור במס שבח, הבנתי נכון?
    זוהי דירתי היחידה ובשום שלב לאורך השנים לא היו ברשותי שתי דירות במקביל.
    למרות שטרם חלפו 18 חודשים מיום הרכישה, האם אני זכאי לפטור ממס שבח?
    תודה.

    • פטור דירה יחידה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 04/09/2017 15:41

      רון שלום,

      התנאי של החזקה בדירה במשך 18 חודש הוא בדירה חדשה, כלומר 18 חודש מהכניסה לדירה היא לא תהיה זכאית לפטור.

      מעבר לכך יש תנאי נוסף שלא למכור בפטור דירה אחרת במשך 18 חודש שקדמו למכירה, ובתנאי זה אתה עומד לפי דבריך.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il