לשון הרע על ידי הורים לילדים בכיתה א'

  • הוצאת דיבה נגד ילד מהגן
    רינת ניר | 03/09/2017 16:44

    שלום רב,
    בני בן שש וחצי מבקר יומיים בכיתה א׳.
    מזה שנתיים אמא מהגן מוציאה דיבתו של בני בגינות ובכל מקום בו היא יכולה.
    היום הובא לידיעתי כי שתיים מחברותיה המשובצות עמנו בכיתה מנסות ליצור ״לובי״ ולבקש כי בני יועבר לכיתה אחרת, אין לי ספק כי הדבר נעשה בהשפעתה של זו.
    האם יש תקדים משפטי המאפשר לי לתבוע את אותן האמהות על הנזק שעושות לבני?
    אשמח לתשובתכם במהרה, תודה .
    רינת ניר

    • לשון הרע על ידי הורים לילדים בכיתה א'
      עו"ד בן קרפל | 05/09/2017 12:32

      רינת שלום רב,

      ראשית צר לי על מה שאת ובנך עוברים, תשובתי לשאלותיך היא כן בסבירות גבוהה ניתן לתבוע את אותן אמהות.

      כמובן שלשם כך יהיה צורך בהוכחת עילת התביעה על פי הקריטריונים שקובע החוק.

      את מוזמנת ליצור קשר עם עורך דין המתעסק בתחום לשון הרע להמשך טיפול.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com

    • תשובה
      איילה | 05/09/2017 12:32

      לפני שממהרים לתבוע, במקרה זה אני מציע לך לבדוק היטב האם יש אמת בדברי אותן אמהות. כך, למשל, אם מה שאמרו זה שבנך אלים, והדבר יתברר כנכון עובדתית, אין בסיס משפטי מספיק לתביעה.

      רק אם, באמת ובתמים, מדובר בדברים לא נכונים, מציע לשקול תביעת דיבה, ומוטב להתייעץ עם עו"ד הבקי בתחום.

      • תגובה לתשובה
        עו"ד בן קרפל | 02/10/2017 13:12

        אני מצטער איילה משפטית מה שאת אומרת הוא כמובן לא נכון.

        לא בכל דבר שיש בו אמת יש עניין ציבורי ולא כל דבר שנתפס בעיני המפרסם כאמת הסובייקטיבית שלו תואם לאמת האוביקטיבית שזו האמת היחידה שתוכל לקבל הגנה אם כמובן יש בה עניין ציבורי .

        מקווה שהייתי לעזר,

        בברכה,

        בן קרפל, עו"ד
        מנהל פורום לשון הרע

        האשל 2, פארק העסקים קיסריה
        טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com