פרסום ללא רשות

  • פרסום ללא רשותי
    איילת | 02/09/2017 21:47

    פרסמתי מודעה ביד 2 במדור דירות להשכרה
    במודעה פרטי דירה טלפון ןתמונות של הדירה מבפנים שאני צלמתי.
    אני רואה שפרסמו זאת באתר אחר ללא רשותי וללא פניה אלי לבקשתי רשות. ואני מתנגדת לכך בכל תוקף.
    גם הטלפון של ימפורסם שם ללא רשותי וזה פוגע בפרטיותי. (בעוד ביד 2 הטלפון לא מתפרסם ברחבי האינטרנט (כלומר אם רושמים בשורת חיפוש בגוגל את מספרי לא מגיעים למודעה), הרי בלוח ההוא אם רושמים מספר טלפון סתם בשורת החיפוש בגוגל את מספרי המודה תופיע.
    האם יש לי עילה לתביעה נגדם? זכות יוצרים בתמונה או מה בדיוק?

    • פרסום ללא רשות
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2017 11:57

      איילת שלום,

      בעבר נקבע בפסיקה כי "שאיבת" מודעות פרסום מאתר למשנהו אינה מהווה הפרה של זכויות של האתר המקורי, בין היתר, מאחר שזה אינטרס של המפרסם שהמודעה תקבל תהודה רבה.

      במקרה שתיארת אני לא מוציא מכלל אפשרות שניתן לגבש עילה הן על השימוש בתמונות (הגם שלא כל תמונה מוגנת בזכות יוצרים) ואולי גם על פרסום המספר - אם כי לא מדובר בבסיס ודאי.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מיקוניס 3, תל-אביב
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il

      • פסיקה
        איילת | 03/09/2017 22:16

        איזו פסיקה יכולה לשמש ל"טובתי" מנסיונך?

        • פסיקה
          עו"ד אפי אהרונוב | 04/09/2017 14:59

          שלום רב,

          הפורום מיועד למתן מענה לשאלות הציבור ולא לחיפושי פסיקה.

          בברכה,

          אפי אהרונוב, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          מיקוניס 3, תל-אביב
          טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il