זכויות אנשים עם מוגבלויות ברשויות השונות

  • נכות 100 אחוזים - רשות מקומית
    בן | 02/09/2017 12:29

    שלום אני מוכר על ידי ביטוח לאומי נכה 100% עקב מחלה קשה, ישר שקיבלתי את המסמכים מהעו"ס, הגשתי הכל למוסד הביטוח הלאומי והם כמובן פעלו והכירו בי כנכה 100%, לעומת הרשות המקומית ברגע שהגשתי להם את המסמכים להקלה בארנונה ובמים הם פועלים לפי שיקול דעת שלהם ולא מתייחסים למוסד הביטוח הלאומי שהכירו בי כבר מיום שאבחנו את המחלה כך גם חברת חשמל ושאר הגורמים, אולם הרשות המקומית החליטה שהיא מכירה בי בנכות רק מיום הגשת התביעה למוסד הביטוח הלאומי, הוסבר להם השתלשלות האירועים מבחינת אבחון המחלה וכל הגשת המסמכים למוסד הביטוח הלאומי כולל גם הגורמים אחרים שמכירים בי ונותנים הנחה רטרואקטיבית מיום שהתחילה המחלה ולא מיום הגשת התביעה למוסד הביטוח הלאומי, האם יש חקיקה? או חוק שמחייב את הרשות המקומית לתת הנחה רטרואקטיבית כפי שכל הגורמים פועלים ומכירים בי  למעט הרשות המקומית ? למה הרשות המקומית מתנהגת ככה לנכים ?

    • זכויות אנשים עם מוגבלויות ברשויות השונות
      עו"ד סיגלית שאלתיאל | 05/09/2017 10:40

      שלום רב.

      צר לשמוע את הטרטור שהינך עובר/ת.

      לכל רשות יש את הנהלים שלה, אולי כדאי לערב את עו"ס או לצרף מכתב שלה בכדי לקדם את עניינך.

      מקווה שהייתי לעזר, אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

      בברכה,

      סיגלית שאלתיאל, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      בן יהודה 13, ירושלים
      טל: 02-6221737; מייל: s.shaltiel@gmail.com

      • תודה - המשך
        בן | 07/09/2017 08:32

        שלום
        תודה על המענה, מאוד מעריך את היחס והאכפתיות, נקודת אור חיובית ומחזקת בכל מצבי הרפואי, דבר שנפל עליי באמצע החיים.
        אני עם 100% נכות, ושירותים מיוחדים 50%, העניין הכי הזוי ולא הגיוני שביטוח לאומי עדכנו את רשות המים (112% שירותים מיוחדים לפחות משהו...)
        מצד שני לא מגיעה הנחה מחברת חשמל למרות הנכויות והשירותים המיוחדים (כי אני 50% מבחינתם ונדרש 112%), במדינה כמו שלנו בן אדם צריך "לסבול", אף אחד לא היה רוצה טובות מביטוח לאומי ועדיף שלא, אבל כנראה ככה זה במדינה שלנו. שתהא שנה טובה לכולם.