האם שינוי בחיוב ארנונה מהווה שינוי להסכם השכירות?

  • חיוב ארנונה חוזה שכירות
    אבי | 02/09/2017 06:42

    חיוב חדש של שטח הדירה שאני שוכר העלה את דמי הארנונה ב120 %. 120%. האם זו סיבה להפרת חוזה? בחוזה הוסכם ששטח הדירה הוא X ועתה הוא משתנה. אני השוכר והאם זכאי לפיצוי?

    • האם שינוי בחיוב ארנונה מהווה שינוי להסכם השכירות?
      עו"ד אלעד וייסטוך | 04/09/2017 14:34

      אבי שלום,

      יש לבדוק האם יש התייחסות למקרה כזה בהסכם השכירות.

      בדרך כלל הנוסח בהסכמי שכירות הוא כי השוכר יחויב בתשלום ארנונה באופן כללי.

      יש לבדוק מהן הנסיבות בהן השתנה החיוב. שינוי בחיוב הארנונה עקב מדידה מחודשת לדוג', מהווה מצב די שכיח ולא ניתן לדעתי לראות בו מקרה שמהווה הפרת הסכם.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il