תשלום ע"י הוצל"פ לב"כ זוכה

  • תשלום בתיק הוצלפ
    דנית | 29/08/2017 18:34

    בתיק הוצלפ שניפתח עם פס"ד ע"י הזוכה, החייב העביר כסף לתיק.
    האם עוה"ד שייצג את הזוכה יכול/צריך להוציא קבלה להוצאה לפועל?
    באיזה מצב הוא כן אמור להוציא ממשרדו קבלה להוצאה לפועל?.
    תודה

    • תשלום ע"י הוצל"פ לב"כ זוכה
      עו"ד משה שרגא | 01/09/2017 08:55

      עם קבלת הכספים אצלו - באמצעות הוצל"פ - ב"כ הזוכה צריך להוציא קבלה מכח דיני המיסים. הקבלה או הציות של ב"כ הזוכה לחוקי המס אינם עניינו של החייב, מאחר ולחייב יש קבלה על הפקדה בהוצל"פ, בבנק או במקום אחר.

      על החייב לוודא שהתשלום מופחת מיתרת החוב תיק ההוצל"פ

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info

      • תשלום בתיק הוצל"פ
        דנית | 01/09/2017 10:08

        ברשותך אולי לא הוסבר נכון.  הזוכה על שמו פתח את התיק בהוצל"פ. הזוכה קיבל את הכסף לתיק הוצל"פ שפתח הוא. הוא אינו עוסק מורשה.לעומת זאת עורך הדין שלו הוציא ממשרדו קבלה להוצל"פ.כידוע, בניהול קופה בכל בית עסק כדי להוציא קבלה מבית העסק העסק צריך לקבל את הכסף.תודה

        • קבלה?
          עו"ד משה שרגא | 01/09/2017 10:14

          ההסבר שלך גרם לי להבין עוד פחות. סליחה.

          השאלה שצריכה לעניין אותך היא אם הסכום הופחת מהתיק בהוצל"פ.

          האם שאלתך הינה בעניין חשבונית ולא בעניין קבלה? אין חובת הוצאת חשבונית בשל כסף שמתקבל לפקדון - ועדיין זה לא מעניין. מה שמעניין זה הפחתת החוב בתיק ההוצל"פ.

          בברכה,

          משה שרגא, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

          דרך מנחם בגין 65, ת"א
          טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info

          • קבלה
            דנית | 01/09/2017 10:33

            תודה לתגובתך ואסביר,
            המדובר בכסף שבו זכה הגרוש שלי ולי מגיע חצי ממנו, ומעלימים אותו ממני.
            לטענתם התקבל סכום איקס ואני טוענת לסכום אחר.
            עו"ד שלו הציג בפני קבלה שהוציא להוצל"פ, ללא אסמכתא או מספר תיק או נתון כלשהו.
             ולא ציין שלגרוש שלי עברו כספים לתיק הוצל"פ שפתח. שאני גיליתי לבד.
             משמע מסתירים ממני את הכספים שעברו לגרוש שלי.
            השאלה שלי היא הם יתכן שעו"ד שלו יוציא קבלה לכספים שהגרוש שלי קיבל-וכך אני נשארת בלי המידע האמיתי שעברו כספים גם לעו"ד שלו שהוציא קבלה וגם לגרוש שלי.

            • מגיע לך חצי
              עו"ד משה שרגא | 01/09/2017 10:37

              יש לבחון את נהסיבות -
              מדוע מגיע לך חצי. האם החייב ששילם לתיק ההוצל"פ ידע על כך. מה ידע הזוכה בתיק ההוצל"פ על זכותך.

              מציע שתפני ליעוץ מקצועי

              בברכה,

              משה שרגא, עו"ד
              מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

              דרך מנחם בגין 65, ת"א
              טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info