מהם החובות שלי כלפי אבי העובר?

  • חובות של אישה בהריון כלפי האב ללא נישואין וללא הסכ
    אנונימית | 29/08/2017 23:58

    שלום
    אני בהריון בשבוע 18. הריון IVF עם בן זוג אשר נפרדנו ביום החזרת העוברים.
    שנינו רווקים ללא ילדים וחתמנו על ההצהרה  בפני עו"ד, כפי שמבקשים מזוג שאינו נשוי לפני תהליך הפרייה (שאנו עושים זאת מרצוננו החופשי, לוקחים אחריות ביולוגית על העובר וכד).
    האב מתכוון להכיר בילד אך אינו מסכים לעשות הסכם הורות משותפת.
    יש בנינו הרבה פערים בין היתר מנטליים ותרבותיים והוא משתמש הרבה באלימות מילולית הוא לא יציב והוא לא אדם שאני לסמוך על המילה שלו. הוא השתגע מכך ש"האישה שלו" בהריון ולא חוזרת והשיחות שהיו איתו מתחילת ההריון טילטלו אותי רגשית ופיזית עד שהחלטתי להתנתק כדי לשמור על העובר שברחמי.
    שאלותי הן:
    1. האם אני חייבת לעדכן אותו כשאני הולכת ללדת?
    2. האם ביציאה מבית החולים אחרי הלידה אני חייבת להגיד שהוא האב ולרשום אותו כאב התינוק? כוונתי היא להצהיר שהוא אכן האב אחרי שיהיה הסכם. אבל האם זה חוקי להגיד שכרגע אין אב?
    3. האם אני חייבת להזמין אותו לברית?

    תודה על העזרה!

    • מהם החובות שלי כלפי אבי העובר?
      עו"ד רוית טוב-לי | 30/08/2017 12:02

      שלום,
      מזל טוב על ההריון!
      1. האב לא חייב לחתום על הסכם הורות משותפת.
      2. את לא חייבת לעדכן אותו כשאת הולכת ללדת, אבל תשקלי אם לא כדאי לך לעשות כן בכל זאת.
      3. אם הוא האב, כדאי שיירשם בתעודת הלידה כאב. את יכולה לא לרשום אותו, אבל אם הוא יגיש תביעת אבהות שבסופה יתברר שהוא האב, ירשמו אותו בכל זאת.
      3. את לא חייבת להזמין אותו לברית, אבל לעניות דעתי זה רצוי.
      חשבי על כך שלא משנה מה, את צריכה לחיות יחד עם האב לפחות ב-18 השנים הבאות. כדי להתאמץ כדי שזה ילך חלק ככל שניתן. אם לא תרשמי אותו כאב ולא תזמיני אותו לברית, את מתחילה את החיים של הילד/ה במלחמה.
      אם קיים חשש אמיתי לבטחונך, תמיד תוכלי לפנות לבית המשפט בבקשה לצו הגנה.
      בהצלחה ובאיחולי לידה קלה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il