איך רושמים זכות יוצרים על ספר?

  • זכויות יוצרים
    איתמר ארביב | 27/08/2017 11:52

    היי, בקרוב אני מוציא ספר ורציתי לדעת כמה יעלה לי לקבל זכויות יוצרים על הספר כדי שיהיה לי את הזכות לרשום על הספר כל הזכויות שמורות.

    • איך רושמים זכות יוצרים על ספר?
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2017 10:10

      איתמר שלום,

      ככלל, זכות יוצרים "נולדת" עם יצירת היצירה ואינה טעונה רישום במרשם כלשהו. כלומר, ברגע שיצרת יצירה אתה בעל זכויות יוצרים בה ואינך נדרש לפעילות נוספת.

      חרף זאת, יש חשיבות להפקדת עותק מתוארך של היצירה בידי עו"ד וחתימה על תצהיר הולם דבר שיכול לסייע לך לאכוף את זכויותיך ו/או להתמודד עם טענות של אחרים, ככל ויהיה צורך בכך.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מיקוניס 3, תל-אביב
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il