האם ניתן להגיש בקשה למחיקת התביעה מתוך פחד?

  • משיכת תביעה קטנה
    שרית | 22/08/2017 16:08

    היי,
    הגשתי תביעה קטנה ע״ס 1052 ש״ח נגד חברה שממנה רכשתי מוצר חשמלי (מאוור תקרה) ונגד חברת השליחויות שסיפקה לי מוצר לא נכון. המקרה הוא שחברת השליחויות עשתה כנראה טעויות עם שטרי המטען והדביקה שטר מטען לא נכון, ולי נמסר המוצר הלא נכון. כשהגשתי את התביעה לא ידעתי אצל מי נעשתה הטעות עם שטר המטען השגוי. כדי לקבל את המוצר בבית נתבקשתי להמתין בבית בין 09:00-17:00 מבלי להגדיר חלון זמן ספציפי. לקחתי יום חופש מהעבודה וכמובן נמסר לי המוצר הלא נכון, ואני תובעת על השווי של אובדן יום עבודה. החברה שממנה רכשתי את המוצר טוענת שיכולתי לבקש לשלוח את המוצר לעבודה אבל אני מתכוונת לטעון בנושא הזה שמדובר על מוצר גדול מאוד ואני לא ניידת וללא רכב כך שזה לא מציאותי להסחב עם מוצר כל כך גדול בין שני ערים שכנות בתחבורה ציבורית. אותה חברה שממנה רכשתי את המוצר טוענת שהם מתכוונים לטעון שאין שום טענה כלפיהם ושהם מתכוונים לבקש מבית המשפט שאני אכסה את עלויות התביעה. עכשיו אני קצת מבוהלת - אם בית המשפט אכן יחליט שאני צריכה לכסות את עלויות המשפט? האם אפשר למשוך את התביעה, קצת מתוך פחד?
    אציין שחברת המשלוחים, זו שכנראה אצלה נעשתה הטעות עם שטר המטען, עדיין לא הגיבה לכתב התביעה.
    אשמח לעצתכם.

    • האם ניתן להגיש בקשה למחיקת התביעה מתוך פחד?
      עו"ד אבי קיסוס | 23/08/2017 08:39

      ניתן למשוך את התביעה מתוך פחד.
      השאלה היא למה ל]חד? אם את חושבת שהתביעה שלך נכונה תשאירי אותה, אם לא תמחקי, אבל זה לא צריך להיות מתוך פחד.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • האם ניתן לעדכן את כתב התביעה בהתאם לטענות ההגנה?
        שרית | 24/08/2017 11:55

        עכשיו כשראיתי את כתב ההגנה של אחד מהצדדים, האם יש באפשרותי לעדכן את כתב ההגנה שלי באמצעות מערכת נט המשפט? הדיון יתקיים רק בפברואר.

        • האם ניתן לתקן כתב תביעה בעקבות כתב הגנה?
          עו"ד אבי קיסוס | 24/08/2017 23:38

          יש צורך להגיש בקשה לתיקון כתב ההגנה ולהגיש כתב הגנה מתוקן - אפשרות זו, ככל שתאושר תאפשר לנתבעים להגיש כתב הגנה מתוקן באופן אוטומטי.
          אפשרות נוספת היא להגיע לדיון ולהתייחס בדיון לטענות שהועלו בכתב ההגנה.

          בהצלחה,

          אבי קיסוס, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות

          כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
          טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il