תשובה

  • התישנות שטר חוב הנושא תאריך פרעון
    שמוליק | 23/08/2017 15:56

    שטר חוב שנפרע אך לא נשמר לצורך ביטול רישום משכון בלשכת המקרקעין נשא תאריך שחל לפני 48 שנים בדיוק. האם שטר חוב שמועד פירעונו כמצויין בזאת עדין תקף? האם משפטית התיישן ופג תוקפו?

    • תשובה
      רון | 23/08/2017 16:44

      שטר חוב מתיישן כעבור 7 שנים מתאריך הפירעון הנקוב בשטר, ואם האחיזה היא של נסב מכוח היסב בשטר - שנתיים.

      על כן, מהנתונים שציינת, נראה כי השטר התיישן. כך לגבי העילה השטרית. הפועל היוצא מהאמור כי לא ניתן להגישו לביצוע בהוצאה לפועל.

      יחד עם זאת, היה ומועד הפירעון נדחה למועד הפרת חיוב חוזי, תקופת ההתיישנות תמנה מהמועד המאוחר יותר. בכל מקרה, וזאת ניתן לדעת על יסוד כל פרטי העסקה, ייתכן כי העילה החוזית טרם התיישנה.

      מציע שתפנה לייעוץ משפטי.