על פניו נבזות

  • שכן עם חניית נכה המקפיד שלא לחנות בחניה שלו
    א; | 22/08/2017 10:01

    אני גר ברחוב העליה 19 *** . הרחוב די עמוס וישנה מצוקת חנייה אמיתית המקום סמוך למלון ולחוף העירוני ומעבר לדיירי הרחוב לא מעט אחרים חונים ברחוב . בבניין מימול גר שכן גימלאי שלרשותו חנייה בבניין ובנוסף חניית נכה עם תמרור ומס רישוי ברחוב בסמוך לביתו . אני אישית מאחל לו בריאות מלאה ושיהיה לו בהצלחה עם החניית נכה השמורה עבורו גם ברחוב . ברם , השכן הנכה מקפיד שלא להחנות בחניית הנכה שלו ברחוב וגם לו בחנייה המקורה שבבניין . הוא מקפיד לחנות בחנייה רגילה וכך בעצם מוסיף למצוקת החנייה הקיימת מימלא . כששכנים מעירים לו הוא עונה בצורה בוטה "אני אחנה איפה שאני רוצה " .ברור לכל אדם סביר שהאיש עושה כך בכוונת מכוון ועל מנת להוסיף למצוקה הקיימת מימלא . כאן עולות השאלות ? 1. האם הזכות לחניית נכה מקנה גם זכות להתעלל בשכינך ? 2. האם נכה המקפיד לחנות בחנייה רגילה ברחוב ולא לעשות שימוש בחנייה השמורה עבורו ברחוב עם מצוקת חנייה היא חוקית ? 3.האין כאן עילה לשלול ממנו את הזכות לחניית נכה ? מימלא הוא לא עושה בה שימוש ? אשמח לתשובה והמלצה מישפטית תודה

    • על פניו נבזות
      יעקבי | 22/08/2017 13:10

      שלום א'
      צלם את רכבו בשתיים-שלוש הזדמנויות שונות, חונה בחנייה רגילה כאשר בה בעת חנייתו הפרטית וחניית הנכים פנויות לחלוטין.
      הגש טרוניה למחלקת הפיקוח על החניות.
      אל תתעמת עם האיש!

    • לא הבנתי, יש לו חניה פרטית הרשומה בטאבו כשלו
      חיים | 22/08/2017 13:23

      ולמרות זאת העיריה הקציבה לו תמרור 437, זה מנוגד לחוק פנה לעיריה בדרישה להסרת התמרור וצרף נסח טאבו המעיד שיש לו חניה הצמודה לדירתו והרשומה על שמו

      • לא מנוגד לחוק - קיים סייג
        עמית | 23/08/2017 19:10

        החוק מתיר הקציית חניה ברשות הרבים לרכב נכה, הגם שיש לו חניה רשומה במתחם הבניין, כאשר החניה מן החניה הפרטית קיים קושי בניידות בכניסה/יציאה מן הבניין אל החניה.

        • נכון, לא התייחסתי לכך כי השואל לא טען זאת
          חיים | 23/08/2017 22:05