איך נקבע גובה התשלום לשיפוץ

  • חלוקת תשלומים בבניין משותף
    רותם | 20/08/2017 17:47

    שלום,
    מתוכנן שיפוץ לבניין ונקבע שכל חדר יחוייב ב-4,000 ש"ח. בבניין יש דירות 3 חד' שבנו ממ"ד ומרפסת ומשלמים עבור השיפוץ 12,000 ש"ח בעוד אנחנו צריכים לשלם עבור דירת 4 חד' 16,000 ש"ח (אם זה רלוונטי קנינו את הדירה שלנו 3 חד' והיא במקור 4). האם יש חוק בנושא שיאפשר חלוקה הוגנת? (גם תשלומי ווע"ד בית מרגישים לי לא הוגנים). תודה לעונים!

    • איך נקבע גובה התשלום לשיפוץ

      ראשית, יש לבדוק את התקנון המוסכם - אם קיים אצלכם כזה, והאם יש בו שיטת חלוקת תשלום מיוחדת לשיפוץ לפי מספר החדרים בדירה.
      אם יש בתקנון המוסכם חלוקה לפי חדרים, כאמור, אז יש לפעול על פיו.

      אם אין תקנון מוסכם, יש לחשב את החלק הייחסי של כל דירה בשיפוץ על פי הנהוג אצלכם  בחלוקת נטל התשלום של התחזוקה הרגילה של הרכוש המשותף.

      על פי הקבוע בחוק, חלוקת התשלום היא ייחסית, על פי שטח הדירה ביחס לשטח של כלל הדירות.
      אם הנוהג אצלכם שונה, ניתן לדרוש שמעתה ואילך יהיה על פי הקבוע בחוק, וזה יחול גם על נושא השיפוץ.

      • מענה
        רותם | 21/08/2017 14:55

        תודה רבה על המענה! השאלה היא אם הדירות שהרחיבו בממ"ד ומרפסת לא צריכים לשלם עבור החדר הנוסף? הם משלמים עבור 3 חד' למרות שיש להם 4 עכשיו והם טוענים שממ"ד לא נחשב חדר כי לא משלמים עליו ארנונה או כי זה לא בטאבו. האם זה תופס?

        • הממ"ד הוא חלק בלתי נפרד משטח הדירה

          ולכן, יש לכלול אותו בחישוב התשלום של הדירה, שמחושב על פי השטח של הדירה (כולל הממ"ד) בייחס לשטח של כלל הדירות לרבות הממ"דים שלהן.
          וזאת בהנחה שאין אצלכם תקנון מוסכם שקובע אחרת

          באשר למרפסת, הרי שבדרך כלל מרפסת מקורה כן נכללת בשטח הדירה, ומרפסת לא מקורה לא נכללת. אך גם זה כפוף לתקנון מוסכם ככל שהוא קובע אחרת.

          • המון תודה!  לת
            רותם | 22/08/2017 09:31

    • חלוקתתשלומים בבית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/08/2017 14:13

      שלום רותם,

      אם ההחלטה לפיה נקבע התשלום התקבלה שלא בהסכמתכם, וככל שהיא מטילה עליכם, לדעתכם שיעור השתתפות גבוה מדי בהוצאות השיפוץ, אין היא תקפה לגביכם.

      לאור השינויים שנערכו בדירות יתכן שיש מקום לעדכן את שיעור ההשתתפות בהוצאות שנקבע בעבר ואיננו תואם עוד את המצב הפועל. לצורך כך ניתן לפעול לתיקון צו הבית המשותף כולו (רצוי) או לכל הפחות לתיקון התקנון.
      לכל הנ"ל נדרשת הסכמת כלל הדיירים או פניה בתביעה מתאימה למפקח על רישום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תודה רבה!  לת
        רותם | 23/08/2017 15:05