שאלת הבהרה

  • פטור בלא צו
    דוד לוי | 19/08/2017 19:53

    לפני כשלוש שנים נפתח לי תיק והוא נסגר בפטור בלא צו.
    רציתי לדעת מהן ההשלכות?
    התיק מופיע ברישום הפלילי?
    והאם התעודת יושר שלי נקייה?

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 21/08/2017 19:23

      דוד יקר, המושג של פטור ללא צו, הוא מושג מתחום בית המשפט לנוער.
      האם אתה מדבר על מקרה בו שפטו אותך בבית משפט כקטין והחליטו לסיים ההליך בפטור ללא צו?

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • שאלה חוזרת
        דוד לוי | 21/08/2017 22:21

        כן, זה בדיוק מה שקרה.
        אם תוכל אני אשמח שתענה על השאלות ותרחיב על ההשלכות.
        ומה ניתן לעשות במידה וזה מופיע ברישום הפלילי?

        • בית משפט לנוער המסיים הליך בפטור ללא צו
          עו"ד אמיר מורשתי | 22/08/2017 10:53

          דוד יקר, כשבית משפט לנוער מוצא, כי הקטין הנשפט בפניו אשם הרי מבחינת העונש עומדים לרשותו שלושה מסלולים:1. להרשיע את הקטין ולגזור את דינו.2. להימנע מהרשעתו ולנקוט כלפיו דרכי טיפול ( לרבות, שירות לתועלת הציבור, פיצוי לקורבן, העמדת הקטין במבחן ואפילו החזקת הקטין במעון נעול ללא הרשעה ).3. לפטור את הקטין ללא צו .כלומר, האופציה השלישית היא למעשה דומה לאופציה השנייה אך מקלה עליה במובן זה שלא רק שלא הורשעת אלא אף נמנעו מלחייב אותך בדרכי טיפול כלשהם.מדובר באופציה שלצערי היום אינה נפוצה ושמורה יחסית למקרים נדירים בהם בית משפט מגיע למסקנה, כי עצם ההליך הפלילי שננקט כלפי הקטין ולאור חוות דעת חיוביות מקצין המבחן אודות הקטין, מן הראוי שלא לדרוש מהקטין להתחייב להימנע מביצוע עבירות בעתיד.
          עם זאת, מדובר עדיין ברישום המופיע במסגרת גיליון הרישום הפלילי כסיום הליך ללא הרשעה.הרישום אמור ככלל להימחק לאחר חמש שנים ואם העבירה שנעברה על ידך היא מסוג עוון ( עונש מקסימלי הקבוע לעבירה הוא עד שלוש שנות מאסר ) ובעת ביצוע העבירה היית קטין מתחת לגיל 16, הרי שהמחיקה של הרישום היא לאחר שלוש שנים בלבד.בנוסף, ניתן אף להגיש בקשת חנינה לנשיא לקיצור תקופת המחיקה ואם אתה חייל לקראת שחרור, ניתן לעשות זאת בקלות דרך קצינת הת"ש בהתאם לנוהל מסודר בנושא שגובש עם צה"ל.מקווה שהייתי לך לעזר
          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il