פיצויי פיטורים

  • הלנת פיצויי פיטורין
    בתאל | 20/08/2017 07:11

    לפני כחודש וחצי התפטרתי לצורך טיפוח בילד, מאחר וראיתי שלא הפקידו לי את כספיי הפיצויים פניתי לעבודה שלי והם בטענה שלא הפקדתי את חלקי בכספים לפנסיה לתקופת החופשת לידה ולכן עדיין אני לא מקבלת פיצויים. הפקדתי הכל ועדיין לא הפקידו לי פיצויים כשניסיתי לברר מה קורה עם זה אמרו לי שאני צריכה לחכות עד שמחלקים משכורות (שזה כל 10 לחודש) ושאי אפשר להוציא כספים לפני כן כמובן שעברנו מזמן את ה15 יום לפי החוק.. האם זה הגיוני מצדם? מה עליי לעשות? לתבוע להלנת שכר?
    תודה ויום מוצלח!

    • פיצויי פיטורים
      עו"ד רענן קריב | 22/08/2017 11:49

      קודם כל, תזכיר למעסיקך לשעבר שמשכורת יש לשלם עד ולא אוחר מה-9 לחודש. לא ה-10. אין קשר בין הפקדת חלק העובד בפנסיה לפיצויי פיטורים. נכון שהפקדת חלק המעסיק בגין חופשת הלידה כפוף להפקדת חלק העובד, אבל אין כל קשר בין זה לבין תשלום פיצויי פיטורים. והמעסיק אינו רשאי לעכב את תשלום פיצויי הפיטורים מטעמים טכניים שלו.
      אין טען לתבוע, ממילא בתי הדין כמעט ולא פוסקים פיצויי הלנה.