לא תאמין עד כמה בית המשפט צודק

  • יישום החלטה שנתקבלה בבית המשפט המחוזי
    צבי | 17/08/2017 14:58

    רשות עירונית אשרה הנחה מארנונה וחשבוני זוכה . לאחר מספר חודשים בטלה את ההנחה וחשבוני חויב .הוגשה עתירה בחודש מאי 2017 בבית המשפט המחוזי .העתירה נתקבלה .בית המשפט הורה לרשות העירונית לאשר את ההנחה שניתנה . הרשות העירונית מתמהמהת בזיכוי חשבוני ללא הסבר ובסבירות גבוהה כי היא לא תזכה את חשבוני בעתיד הנראה לעין . פניתי בעניין זה שוב לבית המשפט המחוזי להודיעו כי לא ניתן להגיש תביעה בהליכי הוצל"פ כיוון שאין סכום .בית המשפט המחוזי השיב כדלקמן : "בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מוסמך לדון בענינים מנהליים כפי שנקבע בחוק אין הוא מוסמך לדון בענינים כספיים תרופתו של המבקש היא בהגשת תביעה כספית " .מה אני עושה למען השם ?

    • לא תאמין עד כמה בית המשפט צודק
      א-ה | 17/08/2017 15:26

      בית המשפט לעניינים מנהליים אינו מוסמך לדון בתביעות כספיות ואינו מוסמך לפסוק תשלום כספי.
      אבל, מכיוון שיש לך כבר פסק דין הקובע שאתה אכן צודק בדרישתך הכספית, אין מנוס מהגשת תביעה כספית לבית המשפט השלום, שיורה על החזרת התשלום שנגבה שלא כדין,
      ואם זה עד לסכום של 75,000 שקל, זה אפילו יכול להיות בסדר דין מהיר.

      • למה סדר דין מהיר
        משה | 19/08/2017 23:33

        האם לא עדיף סדר דין מקוצר  בנסיבות  העניין ? לערכתי זה נראה קלאסי לסדר דין מקוצר   ואף לא יינתן בה  רשות להתגוננן

        • סדר דין מקוצר, בהקשר להחזר ארנונה ששולם ביתר
          א-ה | 20/08/2017 12:13

          על פי תקנה 202(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, הדבר אפשרי בשני תנאים -

          תנאי ראשון - מכוח חוזה או התחייבות שיש עליהם ראיות בכתב
          תנאי שני - חיוב לשלם כסף מכוח הוראה מפורשת בחוק

          התנאי הראשון לא מתקיים, כי אין כאן חוזה או התחייבות בכתב של העירייה
          התנאי השני לא מתקיים, כי אין הוראת חוק מפורשת המחייבת החזר ארנונה ששולמה ביתר

          יש חוק לעניין החזר מיסים עקיפים ששולמו ביתר, אך ארנונה אינה נחשבת למס עקיף.

          פסק הדין המינהלי עסק בהיבט המינהלי, אבל לא נתן לעירייה אפשרות לטעון ספציפית לגופה של התביעה הכספית.