האם לייצג את עצמי בענייני רכוש

  • יצוג עצמי בנושא רכוש
    רוני | 19/08/2017 21:23

    שלום
    יש לי עורכת דין שמייצגת אותי במשמורת ומזונות.
    אמור להיות דיון ראשון תוך מספר חודשים
    אני שוקל להגיש לבד כתב הגנה בנושא רכוש וליצג את עצמי לבד משיקולים כאלו ואחרים,ברשותנו רכב על שמי שווי 20000שח.רכב על שמה שווי 40000 שח.דירה לאחר משכנתא כ 1000000 שח,יתרה בחשבון העסקי שלי ,בגין העסק שלי לא תבעה כלום בכתב(מוניטין,וכו) התביעה,אבקש לדעת:
    1. האם בדיון היא יכולה לבקש מוניטין,ולבקש לפצותה כספית?,לא נירשם בכתב התביעה.
    2.היות והכל זה חצי חצי על פי חוק,רכבים,דירה פנסיות,עד כמה זה מסובך אם אייצג את עצמי לבד?
    3. האם בדיון היא יכולה לבקש שאעביר מיידית מחצית ממה שיש בחשבון העסקי? יש כ 300000 שח,או שאני יכול להתנגד ולבקש שלאחר שיתמנה אקטואר שיעריך הכל,יבדק כמה יעביר כל צד לשני?
    4. היא מעוניינת למנות את עורכי הדין ככונסי נכסים,האם אני יכול להתנגד מסיבות כלכליות,ולבקש שננסה קודם למכור לבד ולהקצות זמן לדוגמא של שנה?
    תודה מראש.

    • האם לייצג את עצמי בענייני רכוש
      עו"ד רוית טוב-לי | 20/08/2017 20:33

      רוני, שלום,
      אני מבינה היטב את המצוקה הנובעת מניהול הליך משפטי בתוך המשפחה, ואת המחיר הגבוה של ניהול ההליכים - הכלכלי והרגשי כאחד. יחד עם זאת, אני ממליצה לך בכל תוקף לא לייצג את עצמך. יש הרבה פורות שאתה עלול ליפול לתוכם, וחבל. מדובר בהרבה כסף. לא לחינם אומרים שלמי שמייצג את עצמו יש לקוח טיפש. לטעמי לא כדאי לקחת סיכון, כי חיסכון לא גדול עלול לעלות לך ביוקר. הרי לא היית שואל אותי אם כדאי לרפא את עצמך במקום ללכת לרופא.
      ליתר שאלותיך:
      1. אם האישה לא תביעה מוניטין בכתב התביעה, היא לא יכולה "להיזכר" בכך בדיון.
      2. מסובך מאוד..... כאמור, לא שווה להסתכן. לדוגמא, היא יכולה לקבל צו שמשאיר אותה בבית עד שהילדים יהיו בגירים, ואז לא תוכל למכור את הדירה ולקבל את חלקך. לא שווה.
      3.  לא. את האיזון עושים בסוף, הכל כולל הכל.
      4. בהחלט. אכן חבל להפסיד 4% משווי הבית על כונסי נכסים. שנה זה קצת הרבה, בדרך כלל הצדדים מנסים למכור בעצמם למשך חצי שנה.
      בהצלחה רבה.
      אם משהו לא ברור, אל תהסס להיעזר בנו.
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il

      • יצוג עצמי ברכוש
        רוני | 20/08/2017 22:08

        שלום.
        תודה על התגובה המהירה.
        שכחתי לציין.יש לנו 3 ילדים בגילאים 11עדב14.אני מבקש מישמורת משותפת וזמני שהות שווים בכתב ההגנה.כרגע אנו גרים ביחד בשכירות,ובדירה שלנו יש שוכרים עם אופצייה עד 7.2019.
        האם עדיין יכל להיות לי בעייה אם אייצג את עצמי לבד?היות והיא מבקשת לימכור את הדירה בכתב התביעה של רכוש.
        2.  האם תמיד ממונה אקטואר?או שאפשר לסרב ולעשות איזון לבד?
        3. מה שכר טירחת אקטואר?
        היא מרוויחה כ 8000,אני כ 10000 שח.

        • אשמח לתשובה.חשוב.  לת
          רוני | 02/09/2017 09:14