פיצוי מוסכם

  • אי איור לקבלת משכנתא וביטול הסכם מכר
    אבי | 18/08/2017 14:34

    היי, לפני כחצי שנה חתמנו על חוזה לרכישת דירה, זוהי דירה ראשונה שלי ושל אישתי. העברתי את ההון העצמי למוכר והתחלתי בתהליך של לקיחת משכנתא. כידוע החיים דינמיים ומשתנים, אישתי פוטרה מהעבודה בזמן הזה ונקלענו לבעיה כלכלית ובתוך כך הבנק לא מאשר לנו משכנתא. לאחר המון לבטים אנחנו מעוניינים לבטל את חוזה הרכישה וידוע לי שכמובן אצטרך לשלם פיצוי וכל היוצא בזאת. שאלתי האם ישנה אפשרות של הקלה בפיצוי אם מצאתי לנכס קונה במחיר שסוכם מול המוכר. בחוזה סכום הפיצוי הוא כ10 אחוזים מהתמורה שמהווים כ165 אלף ש"ח. סכום עצום לכל הדעות. האם ניתן לעשות משהו בנידון? אשמח לתשובתכם הכנה ולהצעות לעזרה עבורי.

    • פיצוי מוסכם
      עו"ד אלעד וייסטוך | 20/08/2017 14:06

      אבי שלום,

      על פי חוק החוזים קשה מאוד להשתחרר מסעיף של פיצוי מוסכם במקרה של הפרה.

      יחד עם זאת, במקרה שלך לא קיימת בעצם הפרה של ההסכם ככל שמדובר על רכישה באותו מחיר ממש. לא נראה שלמוכר יש סיבה להתעקש דווקא עליך ולא על הקונה החלופי.

      אני מציע לפנות למוכר ולנסח נספח להסכם על החלפת הקונים באופן שאין בו תשלום פיצוי מוסכם.

      אפשרות אחרת היא חתימה מול הקונה החלופי שאתה מסיים את העסקה מול המוכר מתוך כספי הקונה החלופי ולאחר מכן מעביר את הרישום על שם הקונה החלופי.

      חשוב לדעת כי לכל אופציה יש השלכות מס. בהנחה שהעסקה הראשונה דווחה, יש לבדוק האם ניתן לבטל את העסקה כך שלא ישולם מס או לחילופין לא ישולם מס שבח על העסקה השנייה ככל ומדובר בעצם באותו מחיר שסוכם מול המוכר.

      אני מציע בחום לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ פרטני לניסוח ההסכמים וביצוע  כל הדרוש באופן שיסגור את כל הפינות באופן היעיל ביותר.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il