עלויות ניהול תביעה ברשלנות רפואית ושכ"ט עו"ד

  • עלויות תביעה ברשלנות רפואית
    יהודה | 13/08/2017 00:39

    פניתי לעו"ד בקשר לרשלנות רפואית בניתוח אורטופדי. העו"ד אמר שלכאורה יש כאן מקום לתביעה. עלויות הכנת התביעה כ-20000 ש"ח שעיקרן חוו"ד רפואית. הסכום נראה לי מופרז.ייתכו שהעו"ד גוזר קופון מסכומים אלה. השאלה שלי מהם העלויות המקובלות בהכנת תיק לרשלנות רפואית?  ומהו שכ"ט המקובל לעו"ד? מהי העלות המקובלת לחוו"ד רפואית- משפטית?

    • עלויות ניהול תביעה ברשלנות רפואית ושכ"ט עו"ד
      עו"ד אביטל פז | 14/08/2017 15:29

      יהודה שלום
      לצורך הגשת תביעת רשלנות רפואית נדרשות הוצאות כדלקמן:
      עלות איסוף חומר רפואי מהמוסדות השונים - מאות ש"ח עד מספר אלפים בודדים.
      עלות התייעצות ראשונית עם מומחה - בין 2,000 ש"ח  ל- 5,000 ש"ח. עלות חוות דעת לענין האחריות במקרה שיש מקום להגשת תביעה- בין 8,000 ש"ח ל- 25,000 ש"ח בניכוי התשלום עבור בדיקת המקרה. כל מומחה נוקב בסכום שונה ויש תחומים בהם הסכום גבוה מאוד, כמצוין לעיל.
      לעיתים נדרשת חוו"ד משלימה כתגובה לחוו"ד שהגישו הנתבעים, שעולה אף היא אלפי ש"ח בודדים.
      לפעמים נדרשים לחוו"ד נוספות ביחס לתחומי נזק שונים, עלותן בין 3,000 ש"ח ל 12,000 ש"ח, תלוי במומחה ובתחום.
      עלות אגרה - בימ"ש שלום כ- 700 ש"ח, בימ"ש מחוזי כ- 1,000 ש"ח.
      בניהול שלב ההוכחות, תתכנה עלויות נוספות.
      עו"ד העוסקים בתחום גובים בין 20% ל- 25% + מע"מ מסך כל התקבול בתיק בתוספת הוצאות משרד.
      בברכה,

      אביטל פז, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
      טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il

      • שאלת המשך
        יהודה | 14/08/2017 16:37

         במקרה של זכיה בתביעה האם כל ההוצאות מוחזרות?אילו הוצאות מוחזרות?

        ובמקרה שהתביעה נדחית האם התובע משלם לעו"ד על טרחתו?

        • תשלום הוצאות ושכ"ט במקרה של זכיה או דחית תביעה
          עו"ד אביטל פז | 22/08/2017 14:33

          יהודה שלום
          במקרה של זכיה בפסק דין, בימ"ש מורה על תשלום ההוצאות לזוכה ע"פ מה שהיה בפועל ומורה על תשלום שכר הטרחה של עוה"ד של הזוכה.
          התשלום לעו"ד במקרה של דחיית התביעה, תלוי בהסכם שנערך בין הלקוח לעוה"ד. אם ע"פ ההסכם כל התשלום היה מותנה בזכיה, אז אם התביעה נדחיתה לא חל תשלום שכ"ט על הלקוח, למעט ההוצאות שהיו לעו"ד בניהול התיק.

          בברכה,

          אביטל פז, עו"ד
          מנהלת פורום רשלנות רפואית

          ז'בוטינסקי 35, מגדל התאומים 2, רמת גן
          טלפון: 03-6136160; מייל: avital@tiran-paz.co.il