התרת נישואין

  • התרת נישואין
    ס | 13/08/2017 13:41

    שלום,
    הגשתי בקשה י"ס, לצורך התרת נישואין. אני יהודיה הוא נוצרי. הקטע שהבן זוג בארה"ב... הוא ממש לא יגיע ליחידת הסיוע פה. יש לי את הפייסבוק שלו וגם סקייפ אבל הוא לא עונה לי בכלל. אני בכל זאת צריכה לשלוח לו את ההזמנה שקיבלתי ליחידת הסיוע? והאם אני יכולה לתרגם בעצמי לרוסית או אנגלית?  שאלה נוספת - אני יכולה לשלוח לו את זה בפייסבוק/מייל?
    תודה.

    • התרת נישואין
      עו"ד רוית טוב-לי | 14/08/2017 15:53

      ס', שלום,
      נסי להשיג ממנו את כתובתו ויידעי אותו בדבר ההליך. בקשי ממנו הסכמה להתרת הנישואין, מאומתת ע"י קונסול. בית המשפט ירצה לראות שיצרת איתו קשר. בשלב זה לא הייתי משקיעה כספית בתרגום. עדיף שתתרגמי לאנגלית כדי שבית המשפט יוכל להיווכח שהתרגום נאמן למקור. ללא שיתוף פעולה ממנו, ייתכן שלא יהיה מנוס מגיוס משרד חקירות בארה"ב.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il

      • התרת נישואין
        ס | 14/08/2017 17:25

        תודה
        הוא לא עונה לי בכלל בפייסבוק/סקייפ/וויבר
        יש לי את הכתובת שלו בחו"ל, אבל חברה שעברה את זה אמרה שאני צריכה היתר המצאה מהבית משפט ולא לשלוח סתם ככה על דעת עצמי כי זה לחו"ל ושאני צריכה תרגום רשמי ולא שלי. אז כן אפשר לשלוח? ועם תרגום שלי? מדובר בהזמנה ליחידת הסיוע בינתיים, לא יותר מזה. אני רק רוצה להיות בטוחה. תודה.

        • התרת נישואין כשבעל אינו בארץ
          עו"ד רוית טוב-לי | 20/08/2017 20:42

          ס, שלום,
          בנסיבות אלה לא הייתי מוציאה כספים על תרגום. הזמנה ליחידת הסיוע את יכולה לתרגם. חשוב שתהיה לך אסמכתא ששלחת לו ושהוא קיבל.
          בהצלחה!

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il