"הורשת" חובות

  • שאלה בנושא ירושת חובות
    נאור | 13/08/2017 09:07

    שלום, רציתי בבקשה לשאול..הוריי מפוצצים בחובות (למשל חוב ארנונה מעל 300,000 ש"ח..)
    אם חס וחלילה וכו',..
    האם החובות שלהם אוטומטית עוברים לילדים שלהם? (ולאלה שלא גרים איתם?)
    תודה מראש..

    • "הורשת" חובות
      עו"ד רוית טוב-לי | 14/08/2017 15:47

      נאור, שלום,
      על פי חוק הירושה, חובות עוברים בירושה ליורשים, אך רק עד גובה החלק שקיבלו בירושה. כלומר - היורשים יידרשו לשלם את חובות העיזבון ממה שקיבלו, אך לא יידרשו להביא כסף נוסף ממקורותיהם.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il

      • תביעת גובה חלק הירושה מיורשים
        נאור | 15/08/2017 10:20

        תודה,
        אז אם יורשים דירה עם חוב ענק של ארנונה וגם לא ניתן למכור אותה בלי נקוי ושיפוץ ממש רציני, האם יכולים לדרוש/ לתבוע מיורשים לשלם את שווי החלק שלהם בדירה כל עוד לא נמכרה? הרי כל עוד לא נמכרה הם לא קיבלו כלום..

        • תביעת חוב מיורשים
          עו"ד רוית טוב-לי | 20/08/2017 20:46

          נאור, שוב שלום,
          במקרה כזה ניתן לתבוע מהיורשים לשלם את שווי חלקם בדירה, כי זה לא שלא ניתן למכור אותה, אלא שבשל מצבה, יצטרכו למכור אותה במחיר יותר נמוך.
          כדאי שתפרסמו הודעה לנושים.
          בהצלחה!

          בברכה,

          רוית טוב-לי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          דניאל פריש 3, תל אביב
          טל': 03-6124880; מייל: ravit@tovly.co.il